the Wolfpack afis Astra Film Festival

Daca din intamplare esti cumva in Sibiu astazi nu rata proiectia de la 19:30 din cadrul Astra Film Festival. Documentarul The Wolfpack a luat Marele Premiu la Sundance!

Regizoarea Crystal Moselle a pus cap la cap mai bine de cinci ani din viata familiei Angulo, care locuieste intr-un apartament din Manhattan, in centrul orasului New York, intr-o izolare completa de lumea exterioara.

Porecliti Haita de lupi (The Wolfpack), cei sase fratii cresc si se formeaza ca oameni imitand scene celebre din filmele vazute la televizor si folosind costume si recuzita laborios realizate in casa. Universul lor este inchis intre patru pereti insa marginit numai de imaginatie.

Cand unul dintre frati evadeaza totul se schimba iar Haita de lupi trebuie sa invete cum sa se integreze in societate fara a destrama fratia. The New York Post l-a numit un documentar fermecator, iar The Guardian l-a vazut drept un film revelator si tulburator. Filmul va fi proiectat in Aula Magna a Universitatii Lucian Blaga din Sibiu, incepand cu ora 19:30.

The Wolfpack, nu e singurul documentar interesant de azi

Iubitorii filmului documentar mai pot vedea in programul zilei de astazi un making of al filmului Moartea domului Lazarescu, urmat de o discutie cu autoarea filmului, Andreea Paduraru, si cunoscutul regizor Cristi Puiu. Evenimentul e programat de la ora 18:00, la Astra Film Cinema.

Expresia viata bate filmul isi gaseste exemplificare in povestea filmului documentar Life Sentences / Sentinte, semnat de Nurit Kedar si Yaron Shani, din Israel. Cum ar fi daca ai descoperi, intr-o zi cu soare si voie buna, ca tatal tau este responsabil pentru o lista intreaga de atentate teroriste petrecute acum cateva zeci de ani? Filmul exploreaza viata de astazi a fiului unui fost terorist. Life Sentences / Sentinte fost premiat drept cel mai bun documentar la Festivalul de Film de la Ierusalim, in 2013. Filmul va rula de la ora 22:30 la Sala Thalia.

Citeste si: “Film documentar: nu rata Pompeii Captured Live”!

Foto: PR