Artistul pe care-l vezi pe scena sau in clipuri nu este mereu acelasi si-n culise. Daca vrei sa descoperi o alta latura a lui Amy Winehouse, iti propun un film emotionant regizat de Asif Kapadia.

documentar emotionant amy winehouse

Un talent unic intr-o generatie, Amy Winehouse a fost o cantareata ce a captat atentia intregii lumi. Un artist de jazz in cel mai autentic sens al cuvantului – a scris si a cantat din suflet, folosindu-se de darul ei muzical pentru a-si analiza propriile probleme. Combinatia dintre sinceritatea ei pura si talentul sau exceptional a creat unele dintre cele mai adorate melodii ale epocii moderne.

Succesul ei imens a venit la pachet cu o invazie a reprezentantilor mass media, care, impreuna cu relatiile ei defectuoase si stilul de viata precar au marcat inceputul declinului ei tragic. Amy Winehouse a decedat in urma unei intoxicatii cu alcool, in iulie 2011, la varsta de 27 de ani.

Un documentar emotionant care-ti arata cat de personale erau versurile lui Amy Winehouse

Iar Amy, acest documentar emotionant, promite sa spuna o poveste emotionanta despre cine a fost Amy Winehouse, dincolo de scena. Regizorul Asif Kapadia a folosit imagini de arhiva si piese care nu au mai fost facute publice pentru a realiza acest film extrem de modern, emotionant si energic, care pune in evidenta lumea in care traim intr-un mod unic. E vorba despre „fata din spatele numelui Amy Winehouse.”

„A fost cu adevarat interesant sa facem acest film. Foarte multi oameni au fost emotionati cand au vazut-o pe Amy fericita in copilarie si la inceput de adolescenta. Pentru ca nu au avut ocazia sa o vada niciodata fericita. Au fost oameni care au plans vazand-o asa. I-am auzit spunand: “N-am stiut ca a fost fericita.” Ei au crezut ca a fost nefericita si confuza intreaga viata. Cum e Amy? Amy e foarte inteligenta, e speciala. E genul acela de om pe care ai vrea sa-l ai in preajma. Cand am vazut-o cum era in copilarie, atat de obisnuita si atat de impacata cu ea, a fost o surpriza pentru mine.

Sunt multi oameni apropiati de Amy, care tineau la ea cu adevarat, dar nu aratau asta pentru ca persoana pe care o vedeau pe ecran trimitea mesaje extrem de negative si nu semana deloc cu ce stiau ei despre ea. Pur si simplu nu intelegeau ce i se intampla. Erau blocati, nu puteau ajunge la ea. Nici macar nu-i puteau da un telefon. Ea nu avea telefon. Nimeni nu se putea apropia de ea. Ei sunt cei cu care am vrut sa vorbesc, intr-un fel, acest film este pentru ei“, a declarat Asif Kapadia, regizorul filmului.

Citeste si: “Ghidul toamnei 2015: filme de neratat”!

Foto: PR