poster festival Amural

In weekendul 4-6 septembrie, Brasovul va gazdui primul festival romanesc dedicat artelor vizuale contemporane.

Timp de trei zile, Festivalul AMURAL va transforma promenada Dupa Ziduri in cel mai animat loc din Brasov, ocupand fortificatiile medievale, padurea Warthe si paraul Graft.

Evenimentul unic in Romania face parte din programul oficial al candidaturii Brasovului la titlul de Capitala Culturala a Europei, iar festivalul se bucura de implicarea a peste 35 de artisti romani:

Astfel, la sectiunea video-mapping (coordonata de artista Aural Eye) vor fi prezenti si conectati la proiectoare: obisnuitul VJ al scenei de muzica electronica Cote Visuals, dar si artistul cunoscut pentru colaborarea cu Silent Strike – Dan Basu, alaturi de Alin Lepadatu, Mihai Matei Visuals, Inkspektive, Schultz, Pink Alien, Rhmio, Vloop. Proiectiile se vor face pe Zidul Cetatii, Bastionul Graft, Turnul Alb, Turnul Negru, pe coroanele copacilor si in alte locuri surpriza.

Pentru instalatii de lumina colectivul Laborazon a adunat peste 10 lucrari ce vor fi expuse in padurea de Dupa Ziduri, printre care si una realizata de Asociatia de Servicii Sociale SCUT Brasov numita „Aparente”. Cateva dintre ele sunt – Holo-piramida, o piramida ce contine o holograma a unui turn in miniatura, Masa Tactila – o masa ce isi schimba materialitatea de la apa la retele interconectate, Podeaua Interactiva – pe care se poate juca fotbal cu obiecte virtuale, Mega-Lamp, Inimi etc.

Expozitia de ilustratie din Turnul Alb curatoriata de artista Alina Marinescu, expozitia de fotografie din Turnul Negru, coordonata de Alina Floroi si cea de design din Poarta Ecaterina – realizata cu lucrari de la editia din mai a festivalului Romanian Design Week – pregatesc lucrarile pentru vernisajele din 4 septembrie. Vizitatorii vor putea vedea fotografii de Mihai Barabancea, Lucian Bran, Mihai Neon, Mihai Sovaiala. Printre ilustratorii prezenti se vor numara Kitra, Alina Marinescu, Ilinca Seda. Si tot Kitra va realiza un experiment inedit, o incurcisare a ilustratiei cu proiectiile video. ArtMURAL se va numi proiectia live a picturii murale efemere ce va asterne pentru doar cateva ore pe zidul medieval, altfel imposibil de pictat.

Pictura murala permanenta va fi realizata pe zidul vechiului si ruinatului Cinematograf Popular. Pentru aceasta lucrare ce va ramane marturie a festivalului isi vor uni fortele Pisica Patrata, Irlo si RobertObert.

Doua cinematografe vor delimita festivalul la cele doua capete: inspre Livada Postei, la Cinematograful Popular, vor rula filmele aduse de Cinemateca Brasov, iar la Poarta Ecaterina animatii. Fiecare seara se va incheia in poiana de la baza Turnului Negru cu cate un concert insotit in permanenta de proiectii video. Pentru mai multe detalii, urmariti site-ul amural.ro si pagina de Facebook a evenimentului facebook.com/amuralfestival.

Citeste si: “Untold Festival: un festival de poveste pe ritmuri muzicale”!

Foto: PR