ce merita sa vezi la Anim'Est 2015

Animatiile nu mai sunt de mult timp doar pentru cei mici. Anim'Est 2015, a zecea editie a festivalului, incepe vineri si aduce nenumarate animatii pentru... adulti. Am ales cateva pe care credem ca ar trebui sa le vezi si tu!

Lumile fantastice si pline de viata din animatii sunt create ori cu ajutorul pixelilor generati pe calculator ori cu creionul pe hartie ori cu obiecte fotografiate. Oricum ar fi, toate propunerile pe care ti le facem au surprinzator de mult suflet!

6 filme de vazut la Anim’Est 2015

1. The Prophet. 3 octombrie, ora 20.30, Cinema Studio. Salma Hayek a produs acest lungmetraj bazat pe romanul cu acelasi nume scris de Khalil Gibran.Tot ea imprumuta vocea personajului principal, Kamila. Din distributia de vedete fac parte si Liam Neeson, John Krasinski si micuta Quvenzhane Wallis.

2. Povestea printesei Kaguya. 2 octombrie, ora 20.15, Cinema Elvira Popescu. Acest minunat basm realizat de faimosul studiou de animatie Ghibli, din Japonia, merita vazut! Printesa Kaguya este gasita intr-o tulpina de bambus si devine o domnisoara minunata. Insa, la un moment dat, misterioasa faptura va trebui sa se confrunte cu actiunile din trecut si sa plateasca pentru greselile ei!

3. Povesti extraordinare. 4 octombrie, ora 22.00, Cinema Elvira Popescu. Productia este formata din cinci scurtmetraje care adapteaza scrieri ale cunoscutului autor Edgar Allan Poe.

4. April si lumea prefacuta. 4 octombrie, ora 20.30, Cinema Studio. Marion Cotillard si-a imprumutat vocea personajului principal. April este o tanara fata care isi cauta parintii in Parisul anilor 40.

5. Creepy Animation Night. 9 octombrie, ora 23.00, Cinema Patria. Poate cel mai cunoscut eveniment de la Anim’Est, Creepy Animation Night este in fiecare an o seara speciala dedicata animatiilor ciudate, muzicii live si atmosferei cu adevarat deosebite. Daca nu ai fost niciodata, poate anul acesta reusesti sa ajungi. Merita!

6. Rodion interpreteaza Misiunea Spatiala Delta. 11 octombrie, ora 20.30, Cinema Elvira Popescu. Misiunea Spatiala Delta este primul lungmetraj science-fiction romanesc, lansat in anul 1984. Este plin de imaginatie si realizarea e cu mult peste mijloacele de atunci.

Pe langa lungmetrajele si scurtmetrajele din program, anul acesta, cu ocazia implinirii a zece ani de la infiintare, Anim’Est pune accentul pe muzica. In fiecare dintre cele zece zile ale festivalului va avea loc cate un concert!

Daca ti-am deschis apetitul pentru film, afla care sunt filmele toamnei 2015!