Care sunt cele mai frumoase filme de Paste?

O mini-vacanta de sarbatorile pascale inseamna ceva mai mult timp pentru vazut filme! Din fericire, exista destul de multe titluri potrivite pentru ocazie, asa ca ti-am pregatit o lista cu cele mai frumoase filme de Paste. 

5 dintre cele mai frumoase filme de Paste

1. The Passion of the Christ / Patimile lui Hristos

Prezinta chiar evenimentele legate de sarbatoarea de fata. Productia regizata de Mel Gibson, cu James Caviezel si Maia Morgenstern, este o privire dura, chiar brutala, asupra Patimilor lui Hristos din Vinerea Mare. Productia controversata a devenit un clasic al sarbatorii.

2.The Prince of Egypt / Printul Egiptului

Inainte de rastignire, Pastele se referea la Moise, care i-a calauzit pe israelieni in afara Egiptului, catre Pamantul Sfant. Acest film animat muzical a castigat un Oscar si beneficiaza de vocile unor vedete precum Val Kilmer, Sandra Bullock si Patrick Stewart. Dar si de o coloana sonora minunata, cu piesa “When You Believe”, interpretata de Mariah Carey si Whitney Houston.

3. Exodus: Gods and Kings / Exodus: Zei si regi

Tot despre exodul din Egipt, de aceasta data, insa, in varianta blockbuster a la Ridley Stone. Christian Bale si Joel Edgerton detin rolurile principale in film: Moise si faraonul care se opune exodului.

4. Noah / Noe

Russell Crowe in lupta cu potopul, in filmul Noah, regizat de Darren Aronofsky. Din distributia filmului mai fac parte si Anthony Hopkins, Emma Watson, Jennifer Connelly si Nick Nolte. Filmul a primit o nominalizare la Globurile de Aur.

5. Jesus Christ Superstar / Jesus Christ Superstar

Acest film muzical din 1973 este unul dintre cele mai apreciate atunci cand vine vorba de specificul Pastelui. Coloana sonora a fost nominalizata la Oscar si a avut si 6 nominalizari la Globurile de Aur. Productia nu are vreo replica normala – toate cuvintele sunt cantate! Si crede-ne, chiar sunt doua ore foarte placute in fata ecranului!

Daca ti s-a parut folositor acest articol, da-ne un like pe pagina de Facebook pentru a gasi si altele asemanatoare!

Foto: outnow.ch

Daca vrei mai multe titluri pentru vacanta, iti recomandam si Cele mai bune filme de epoca: Corsete si iubiri interzise