Iepuri celebri in filme de Paste

Cum Pastele este genul de Sarbatoare linistita pe care o petreci in casa, cu cei dragi, veti ajunge inevitabil sa va uitati la un film impreuna. Si daca de Revelion sau de Craciun erau difuzate diverse filme amuzante tematice, acum a venit randul celor despre patimile lui Hristos, fie in varianta lui Mel Gibson, fie in cea a lui Martin Scorsese. Eu prefer sa ma sustrag in acest an de la traditie si mi-am facut o lista cu patru filme de Paste amuzante sau infricosatoare in care personajele principale sunt iepuri.

Cele mai cunoscute filme de Paste cu iepuri

1. Alice in Tara Minunilor (1951)

De fiecare data cand imi doresc sa ma binedispun, aleg un desen animat de demult care-mi aminteste de copilarie si de perioada fara griji a acesteia. Despre filmul Alice in Tara Minunilor am povestit si cu ocazia decernarii premiilor Oscar, dar acum mi-as dori sa vad prima versiune Disney din 1951 a povestii lui Lewis Carroll. Iepurele Alb apare inca de la inceputul povestii si o atrage pe Alice intr-o lume neobisnuita in care nu se mai pastreaza regulile pamantesti.

2. Donnie Darko (2001)

Donnie Darko (Jake Gyllenhaal) nu se intelege cu familia, cu profesorii sau cu colegii de scoala, dar isi gaseste un confident si o iubita in Gretchen (Jena Malone), o fata care are la randul ei probleme de adaptare. Celalalt companion al lui nu este un prieten adevarat. Frank este un iepure urias din plus pe care doar Donnie il poate vedea si care prevede viitorul. Chiar daca scenariul poate suna nebuneste, filmul este incredibil de bine construit, iar toate piesele aparent fara nicio legatura care-l compun, sa aduna la final intr-un puzzle inedit.

3. Iepurasul casei (2008)

Si daca tot vorbim despre iepuri, nu puteam sa uit de cei pentru oameni mari, ai lui Hugh Hefner. In comedia mai sus numita, Anna Faris interpreteaza rolul lui Shelley Darlingson, un iepuras Playboy dat afara din casa lui Hugh, care ajunge in fratia fetelor Zeta Alpha Zeta si incepe sa le dea celor de acolo lectii de seductie. Daca v-a placut seria Blonda de la Drept o sa va amuze si aceasta versiune, ce-i drept mai deocheata.

4. Cine vrea pielea lui Roger Rabbit? (1988)

Ultimul din seria de filme de Paste pe care intentionez sa-l vad este o imbinare intre film noir si desen animat. Lui Roger Rabbit, un faimos personaj desenat, i se insceneaza o crima, iar singurul care-l poate ajuta este un detectiv (Bob Hoskins) din lumea reala. E probabil singura ocazie cu care vei putea vedea in acelasi cadru personaje Disney si Warner Bros.

Text: Diana Marasoiu, Foto: cinemagia.ro