trainwreck

Regizorul Judd Apatow si actrita si scenarista Amy Schumer au creat impreuna o comedie romantica atipica si care rade cu pofta de conventiile acestui gen cinematografic.

Ne-am obisnuit deja cu comediile romantice a la Hollywood. Majoritatea functioneaza pe aceeasi reteta: opusele se atrag, cei doi se tachineaza pentru ca se plac si totul culmineaza cu un gest romantic din partea lui, care rezolva problemele ca prin magie. Ea este de obicei impiedicata, frumoasa fara sa-si dea seama si cu mult ghinion in dragoste. El este un macho dur, care de obicei ascunde o trauma.

Comedia Trainwreck ia aceasta formula cunoscuta si o intoarce pe dos. Regizorul Judd Apatow, specializat in filme cu barbati imaturi, precum Knocked Up si The 40 Year Old Virgin lucreaza de aceasta data cu Amy Schumer, actrita de comedie a momentului, care a scris si scenariul.

Eroina, Amy, este o femeie de succes in profesie, cu un apartament grozav, dar care nu intelege relatiile si are doar aventuri de noapte. Atunci cand cunoaste un medic specializat in atleti, Amy este nevoita sa se maturizeze, dar nu de dragul lui, ci de dragul potentialului ei neexplorat. Iata de ce merita sa vezi filmul.

3 motive ca sa vezi comedia Trainwreck cu Amy Schumer

Vei rade in hohote. Nici nu trecusera cinci minute din film si deja rasesem mai mult decat la multe comedii vazute de la cap la coada. Asa cum se vede si in show-ul ei de comedie, „Inside Amy Schumer”, actrita si scenarista stie sa rada cum trebuie de cliseele despre barbati si femei.

Te vei emotiona. Una dintre cele mai interesante parti ale filmului este cea in care Amy isi da seama ca viata ei, desi pare minunata la nivel supeficial, este un dezastru. La peste 30 de ani, ea incepe sa se maturizeze, treptat-treptat, si sa se apropie de sora ei.

E o poveste despre o femeie emancipata. In comediile romantice, barbatii sunt de obicei afemeiati, iar femeile isi cauta sufletul-pereche. In Trainwreck, medicul Aaron este timid si romantic, in timp ce Amy este emancipata sexual si in niciun caz nu ii este rusine cu asta.

Daca va tenteaza comedia Trainwreck a intrat deja in cinematografele din Bucuresti din 24 iulie!

Iata si alte trei comedii, mai vechi, dar care merita vizionate!

Foto: outknow.ch