filme in luna iulie la institutul francez

Daca oferta de filme din mall-uri nu ti se pare din cale afara de atractiva arunca un ochi si pe programul de la Institutul Francez. Noi am descoperit cateva pelicule pentru care vrem sa ne facem timp!

A Second Chance

Sinopsis: Oameni obisnuiti devin brusc victimele unor situatii care ii depasesc total. Amandoi politisti, Andrew si Simon au vieti complet diferite. Andrew are o viata fericita de familie, in timp ce Simon este divortat si isi petrece majoritatea timpului liber la clubul de striptease din oras. Totul se schimba in momentul in care primesc prin statie un apel de urgenta.
Regia: Susanne Bier
Cu: Ulrich Thomsen, Nikolaj Lie Kaas, Nikolaj Coster-Waldau, Maria Bonnevie

Laurence Anyways

Sinopsis: Un barbat incearca sa-si salveze relatia cu logodnica lui, dupa ce ii marturiseste visul sau de a deveni femeie. „Laurence Anyways” este povestea unei iubiri salbatice si neconventionale.
Regia: Xavier Dolan
Cu: Melvil Poupaud, Nathalie Baye, Monia Chokri

Phoenix

Sinopsis: Nelly este o supravietuitoare a Holocaustului care se intoarce in orasul natal, Berlin. Dupa ce un doctor i-a refacut chipul complet desfigurat, ea il cauta pe Johnny, sotul ei, despre care nu mai are nicio veste. Intre timp, Johnny o crede moarta si cauta o modalitate de a-i mosteni averea. Nelly intra in viata lui sub o alta identitate pentru a descoperi daca este sau nu un tradator.
Regia: Christian Petzold
Cu: Nina Hoss, Nina Kunzendorf, Ronald Zehrfeld

Citeste si: “Institutul Francez te invita sa pedalezi”!

Foto: cinemagia.ro