Coloana sonora din filme nominalizate la Oscar

Cand ma uit la filme nominalizate la Oscar nu ma concentrez doar pe actiune si personaje. Si muzica joaca un rol important si tocmai de aceea am facut un top 3 al coloanelor sonore care m-au cucerit.

In perioada in care totul se invarte in jurul celor mai tari filme nominalizate la Oscar, am profitat de moment pentru a-mi reimprospata playlistul. Cand toti incearca sa ghiceasca cineva va fi ales cel mai bun regizor sau cel mai bun actor, iti spunem care sunt coloanele sonore de care ne-am indragostit

Filmele lui 2014 si 2015 au, dincolo de povesti interesante si personaje speciale, coloane sonore numai bune de ascultat la orice ora din zi sau din noapte. In timp ce unele dintre ele au ales sa mearga pe muzica noua si originala, altele s-au orientat catre hituri oldschool.

Filmele bune au, de cele mai multe ori, si o muzica extraordinara

Coloanele sonore stabilesc ritmul filmului si starea de spirit a unei scene, iar ulteriori, cand le reasculti, ai impresia ca revezi bucati din pelicula care te-a cucerit. Poate nu remarci totdeauna ca muzica a fost uimitoare, insa sunetul este la fel de important ca si celelalte elemente din film. Tocmai de aceea am facut un top 3 al coloanelor sonore care m-au miscat!

Filme nominalizate la Oscar care m-au surprins cu soundtrack-ul lor

Whiplash: muzica perfecta

Era clar ca un film ale carui subiecte sunt muzica, frica de esec si cautarea perfectiunii are un soundtrack pe masura. Tempoul rapid al melodiilor din filmul care are toate sansele sa ia Oscarul in 2015 mi-a facut inima sa bata mai tare. Personajul principal Andrew (interpretat de Miles Teller) este un tobosar de 19 ani care incepe timid, dar continua intens pentru ca-si doreste sa devina cel mai bun. El nu cauta neaparat fericirea venita dintr-o pasiune, ci este manat de dorinta de a fi perfect. Iar muzica lui este pe masura dorintei.

Gardienii Galaxiei vine cu hituri evergreen

Ca orice productie respectabila semnata Marvel, Gardienii Galaxiei continua traditia blockbusterelor cu coloane sonore perfecte, intesate cu teme de aventura si ritmuri grandioase.

Melodiile stranse pe caseta lui Peter Quill’s (Chris Pratt) sunt un mix cu hituri reprezentative din toate timpurile, care inca-mi mai trezesc pofta de dans si care sper ca vor ramane cumva si-n playlisturile dintr-un viitor indepartat.

Fata disparuta: coloana sonora marcheaza momentele de tensiune maxima

In momentul de fata, stiu ca atunci cand se reuneste trioul David Fincher, Trent Reznor si Atticus Ross nu pot sa ma astept decat la lucruri bune. Ai parte si de un film bun, si de o muzica extraordinara, iar Fata disparuta nu face exceptie de la regula.

Pelicula este intunecata, tensionata si cu multe intorsaturi de situatie, iar coloana sonora reflecta exact aceste atribute intr-o progresie neasteptata, cu tonalitati care te bantuie.

 Foto: Thinkstock