fractura expozitie mircea suciu mnac

Ieri a avut loc vernisajul primei expozitii semnate Mircea Suciu, unul dintre cei mai apreciati artisti din Romania pe scena internationala. “Fractura” va ramane deschisa la MNAC Bucuresti pana in luna noiembrie a acestui an.

Fractura prezinta o serie de lucrari noi ale artistului Mircea Suciu, realizate si dimensionate special pentru salile de la parter ale Muzeului National de Arta Contemporana din Bucuresti.

Imaginata ca raspuns la provocarea de a expune intr-o cladire cu o astfel de incaratura simbolica, expozitia Fractura propune o reflectie despre imagine ca expresie a multiplelor rupturi si transformari din societatea contemporana.

Expozitia include si instalatia de desene prezentata la Bienala Internationala din Gwangju

Artistul se foloseste de imagini iconice, asimilate ca simboluri in diverse epoci istorice, preluate din media, pentru a arata ca, atat imaginile cat si perceptiile artistice sunt intotdeauna codificate istoric.  Printr-un amplu exercitiu de decodificare, traducere si revizuire a acestor simboluri in contextul contemporan, Mircea Suciu urmareste sa sublinieze ca, figurile istoriei nu dispar niciodata, ci se transforma in adevarate spectre ce insotesc in permanenta prezentul. Expozitia de la muzeu include si instalatie de desene care s-a bucurat de un succes deosebit la ultima editie a Bienalei Internationale din Gwangju, Coreea de Sud, 2014.

Cine este Mircea Suciu? In 2014 a participat la expozitia “Burning Down The House”, Bienala Internationala de Arta Contemporana din Gwangju, Coreea de Sud. In Ianuarie 2015 a avut prima sa expozitie personala la Galeria Zeno X din Antwerpen, galerie cunoscuta in intreaga lume pentru programul sau, care aduna anual cei mai cunoscuti pictori din lume. A participat regulat la targuri internationale de arta precum: Frieze Londra, Frieze New York, FIAC Paris si Art Basel. Lucrarile sale au fost folosite pentru copertile unor reviste internationale ca “ARTnews” si revista “Sinteza” din Romania, care i-a dedicat in 2014 un numar special, iar recent, desenul intitulat “The Deceiver” (Seducatorul) a fost ales pentru coperta editiei americane a celebrei publicatii internationale “Drawing People, The Human Figure in Contemporary Art” editata de Thames Hudson (2015).

Citeste si: “Art & Fashion for Education: moda inspirata de lucrari de arta”!

Foto: PR