cum e la gradina floreasca

Daca tot e vara atunci stiu sigur ca prefer un bar sau un restaurant cu terasa in locul spatiilor cochete, dar care au mese strict in interior. Tot cautand astfel de variante am dat peste Gradina Floreasca, un loc verde, racoros, frumos, fara sa fie din cale-afara de pretentios, care are pe deasupra si piscina!

Nu cred ca exista bucurestean care sa nu-si doreasca o Capitala mai verde, cu mai multi copaci, cu mai multa umbra, care sa te protejeze mai bine de verile “temperamentale”. Si tocmai de aceea cand imi aleg “locurile de iesit” nu ma ghidez in exclusivitate dupa cat de hip e respectivul spatiu, sau cat de spectaculos e meniul, ci iau in calcul si decorul. Iar daca e unul natural, cu un “look sauvage” cum este Gradina Floreasca, atunci consider ca am gasit varianta castigatoare.

Gradina Floreasca de sus
In weekend-urile cale de vara, retrage-te la Gradina Floreasca

De ce mi-a placut din prima Gradina Floreasca?

Pentru ca nu e genul de loc pentru care trebuie sa te “pregatesti” inainte de a merge spre el. Cei care vin sunt relaxati, cei care-ti iau comanda sunt la fel de relaxati, iar intreaga atmosfera este una care te duce cu gandul la o vacanta pe litoral. Pentru ca are lemn si iarba in loc de beton, dar si pentru ca organizeaza constant tot felul de evenimente cool (jazz in aer liber, proiectii de filme, “serate dansante”, degustari de preparate cu specific international).

gradina floreasca limonada
Bea o limonada rece la Gradina Floreasca

Ce am incercat din meniul de la Gradina Floreasca

Cum era destul de cald cand am ajuns am preferat sa nu ne aventuram spre cocktailuri si am ales doua variante de limonada: eu cu castraveti, prietenul meu cu pepene rosu, ambele minunate pentru ca nu pareau sa fie indulcite cu zahar si nici nu erau facute cu siropuri cu arome de fructe cum se practica la multe terase bucurestene. Pentru ca timpul trece mai repede cand te simti bine si Gradina Floreasca nu e genul de loc unde sa vii sa bei un suc si sa pleci dupa o ora, sunt sanse destul de mari sa ti se faca si foame. Si la capitolul mancare cei de acolo stau bine. Ai de ales intre diverse tipuri de salate, paste, risotto, pizza, vreo patru feluri principale (toate cu carne momentan) si burgersi de la Burgerz. Daca va face cu ochiul ultima varianta sa stiti ca exista si Pythagoras un burger cu tofu si chiftea vegetariana din morcovi, telina, ardei gras, praz, vinete si patrunjel.

gradina floreasca baie piscina
Fa o baie la piscina la Gradina Floreasca

Va tenteaza doar sa mergeti la piscina? Atunci trebuie sa tineti cont de faptul ca intrarea la piscina, care include fireste si sezlongul, este 30 de lei, de luni pana vineri, si 60 de lei in weekend. Ideal ar fi sa sunati pentru rezervari.

Un singur sfat si v-am lasat: daca intentionati sa stati si pe-nserat la Gradina Floreasca ati face bine sa va “inarmati” si cu un spray impotriva tantarilor.

Foto: Alexandru Marinescu (de pe facebook.com/gradinafloreasca), arhiva personala