Meze taverna un restaurant amplasat in Centrul Vechi din Bucuresti

Grecia este recunoscuta pentru bucataria traditionala, dar mai ales pentru maiestria cu care bucatarii asociaza diferite ingrediente, mixuri de arome si texturi.

Amplasat in Centrul Vechi al Capitalei, pot spune ca Meze Taverna este un restaurant cu specific in adevaratul sens al cuvantului. Aici ai tot ce-ti trebuie pentru a te bucura de o seara tipic greceasca de la care lipsesc doar farfuriile sparte. Ma incanta faptul ca ma pot bucura de acum de atmosfera atat de calda si de primitoare a Greciei chiar in inima orasului.

Meze taverna aduce mai aproape spiritul Greciei

Meniul reprezinta o adevarata aventura gastronomica care te ajuta sa intelegi si sa apreciezi traditia culinara a Greciei. Faptul ca preparatele sunt pregatite cu multa pasiune de Georgios Kritos, un apreciat bucatar din Grecia, reprezinta cu siguranta un atu. Unul dintre secretele maestrului bucatar este cel mai probabil faptul ca utilizeaza ingrediente atent selectionate, ce provin chiar de la “sursa”: peste proaspat pescuit in marea Egee, oregano salbatic din regiunea Halkidiki, masline din productia proprie si feta de la o ferma din Elasonas.

Meze taverna iti alunga dorul de Grecia

Intentia bucatarului este aceea de a te purta intr-o calatorie culinara prin Grecia si nu numai, utilizand retete vechi din Macedonia, Creta si Insulele Ionice. Pe langa felurile de mancare deja cunoscute ale grecilor, tzatziki sau horiatiki – celebra salata greceasca, in meniu gasesti si preparate traditionale mai putin cunoscute, cum este portokalopita – placinta greceasca cu portocale.

Interior in alb si albastru

Amenajarea locatiei poarta semnatura lui Corvin Cristian, care a reusit prin design si detalii sa redea perfect atmosfera specifica tavernelor grecesti. Culorile care predomina interiorul sunt bineinteles, albul si albastrul de Santorini. La tot pasul te surprind elemente de decor ce completeaza designul pitoresc specific grecesc: cutii de feta pe post de ghivece pentru flori, cutii de ulei de masline ce servesc drept abajururi si afise vechi grecesti. Totul este asezonat cu muzica traditionala greceasca in surdina.

Cel mai mult mi-a placut la Meze taverna faptul ca mi-a oferit o experienta greceasca autentica si mi-a alinat dorul de Grecia.

Adresa: Centrul Vechi, Str. Nicolae Tonitza, Nr.6

Foto: Facebook

Citeste si: HOT IN THE CITY: Social 1