Restaurant Social 1 pe Bulevardul Unirii

Vara aceasta va propunem sa iesiti din zona de confort si sa optati pentru restaurante si locatii noi, amplasate in zone mai putin familiare ale Bucurestiului.

Sunt de parere ca locurile pe care le frecventam ne definesc la fel cum o fac si persoanele care ne sunt alaturi. Ma simt cel mai bine in locatii cu o atmosfera relaxata, personal prietenos, muzica buna si care ma ajuta sa dau uitarii toata agitatia de peste zi. Recent am descoperit in zona Pietei Unirii un restaurant exact pe gustul meu.

Situat in apropierea celei mai mari cladiri din Europa, Social 1 surprinde prin detalii si minimalism.

Amplasat pe Bulevardul Unirii, Social 1 este un restaurant cu un concept fresh “smart casual food”. Cum s-ar traduce asta? Atmosfera relaxata, o atentie deosebita acordata clientilor, un meniu variat, dar nu foarte pretentios. Cu alte cuvinte, un loc in care tu si prietenii tai sa va simtiti ca acasa. Poate ca iti suna cunoscut, cu o astfel de atmosfera sunt sigura ca te-ai familiarizat la restaurantul STADIO aflat in zona Universitate, fratele mai mare al lui Social 1.

Social 1 reinterpreteaza in mod ironic elemente din Epoca de Aur

Design-ul este semnat de cei de la PickTwo, doi tineri designeri care si-au pus amprenta si pe alte locatii cunoscute, Stadio – restaurant cu atrium din zona Universitate si Livada din Cluj. Conceptul de design este descris perfect de catre cei doi designeri care au “reinterpretat ironic valori din “Romania socialista” folosind insa limbajul comod al localurilor londoneze”. Cel mai mult apreciez la cei doi faptul ca nu s-au temut de provocarile intalnite si au integrat in design-ul restaurantului elemente originare din perioada socialista a anilor `80: pardoseala originala din marmura de Ruschita, tavanul cu scafe circulare si caloriferele ingropate la baza geamurilor.

Restaurant Social 1 design inspirat din Epoca de Aur

Locatia nu-ti promite nimic, dar inca de la intrare iti ofera un spatiu luminos, cu un design prietenos si amintiri din “Epoca de Aur”. Social 1 urmareste un concept si un design unitar, dar ori de cate ori ii trec pragul fiecare zona a restaurantului imi ofera o experienta noua si un alt detaliu imi atrage atentia, fie ca este vorba de jetoanele de loto, muzicutele sau discurile de vinil. Desi este amplasata in apropierea unui bulevard destul de aglomerat al Bucurestiului, terasa iti ofera toata linistea si intimitatea de care ai nevoie, dar si o priveliste spectaculoasa catre Palatul Parlamentului.

Restaurant Social 1 in apropiere de Palatul Parlamentului

Meniul este unul echilibrat, capabil sa satisfaca pana si cele mai exigente gusturi, aduna o serie de preparate reinterpretate din marile bucatarii ale lumii. Fie ca optezi pentru paste, bruschette, salate, un delicios tiramisu sau un desert raw vegan, fiecare farfurie te va surprinde prin prezentare si mixul de arome. Eu am fost cucerita de crevetii cu menta, sos chilli dulce si biscuiti cu usturoi.

Recomandari: Pentru zilele toride de vara incercati cu incredere selectia de ceaiuri si limonade “home-made”!

Homemade Iced Tea with a View. #social1bucharest #casualfoodandspritz #unirii1

A photo posted by Social 1 (@social.1) on

Social 1 este locatia perfecta pentru seri de socializare cu prietenii, intalniri in interes de serviciu sau dimineti linistite. De fiecare data plec de acolo mai relaxata, cu zambetul pe buze, convinsa fiind ca voi reveni curand si asa si este. Punctul forte al acestei locatii este barul destinat sesiunilor de “live cooking” pentru evenimente de socializare.

Adresa: Bulevardul Unirii, Nr.1

Foto: PR