jocurile video in filmul pixels

Iti mai amintesti de Pac-Man, Centipede sau Space Invaders? Jocurile video ale anilor '80 revin in prezent datorita filmului Pixels: O aventura digitala!

Daca in mod normal filmele in care extrateristii invadeaza Pamantul sunt intunecate si apasatoare, iata ca am descoperit si o exceptie de la regula. Pixels e cea mai grozava comedie de actiune in care extraterestrii ataca Terra, inspirandu-se dupa jocurile video din anii 1980.

Filmul e produs de Happy Madison si 1492 Pictures. La carma filmului Pixels a fost invitat Chris Columbus, care a contribuit la definirea filmelor din anii 1980, scriind scenarii cum ar fi Gremlins sau The Goonies, regizand apoi comedii clasice cum ar fi Home Alone sau Mrs. Doubtfire, si ajutand la lansarea unor francize de mare succes cu efecte speciale, cum ar fi Harry Potter, Percy Jackson, sau Night at the Museum.

Filmul inspirat de jocurile video ale anilor ’80 e disponibil si-n varianta 3D

Pixels aduce pe marile ecrane personaje indragite ale jocurilor ce au facut istorie in anii ‘80: PAC-MAN™, Donkey Kong™, Centipede®, Galaga™, Frogger, Q*bert™, sau Space Invaders™.
“Acest film n-ar fi posibil fara eroii legendari din jocurile video ale anilor ‘80 – ei sunt la fel de importanti pentru film ca si rolurile pe care le interpreteaza actorii. A fost extrem de impresionant sa vedem ca totul se potriveste exact asa cum am planuit. In Pixels, noi am vrut sa facem ceva ce nu s-a mai vazut pana acum. Cand aceste personaje din jocurile video prind viata, ele sunt reprezentate in asa fel incat li se vad pixelii si au o aura luminoasa din interior, care se misca incontinuu. Este de fapt o versiune tri-dimensionala a jocurilor de 8-biti pe care le puteai vedea afisate pe ecranul calculatorului, in salile de jocuri.”, spune Chris Columbus, regizorul filmului.

Pixels: O aventura digitala este distribuit de InterComFilm Distribution si poate fi urmarit in toate cinematografele din toata tara, atat in varianta 2D cat si in varianta 3D.

Citeste si: “Filme de vazut pe final de iulie la Institutul Francez”!

Foto: PR