de ce iubim bucurestiul cu Noemi Meilman

Pe Noemi Meilman am cunoscut-o pe vremea cand era Brand Manager-ul revistei Tabu, iar acum lucrez adesea cu ea pe tot felul de proiecte frumoase de care se ocupa din pozitia de PR.

Lui Noemi Meilman i se spune “Noemi connecting people” pentru ca are o vasta retea de cunostinte din diverse domenii. Insa ea este la fel de up-to-date si cu locurile noi care apar in Bucuresti.

Si pentru ca stiam ca are o relatie foarte speciala cu acest oras, am invitat-o sa ne povesteasca despre locurile preferate, locurile care au facut-o sa se tot intoarca si sa ramana pana la urma in Bucuresti.

Cafenele noi, case vechi si alte motive care au facut-o pe Noemi Meilman sa se indragosteasca de Bucuresti

“Iubesc Bucurestiul pentru parcurile sale. Preferatele mele sunt Parcul Luigi Cazzavillan (am locuit pe strada Cazzavillan timp de 2 ani si jumatate, in studentie) si Gradina Icoanei si, mai nou, Parcul George Calinescu, langa care locuiesc in prezent.

Parcul George Calinescu
Parcul George Calinescu

Iubesc Bucurestiul pentru casele si blocurile sale vechi, de pe strazi de poveste, case care au reusit sa sfideze anii de comunism.

Iubesc Bucurestiul pentru micile bistrouri si cafenele aparute in ultimii ani: Iconic, Rue du Pain, Frudisiac, Pain Plaisir, Grano si Reader’s Cafe sunt printre preferatele mele.

Iubesc Bucurestiul pentru tortul cu nuci de la Ana si pentru conversatiile cu vanzatoarele de la cofetaria si patiseria omonime din Dorobanti.

Iubesc Bucurestiul pentru Libraria de Carte Engleza (Anthony Frost) si pentru Carturesti Magheru, locuri care ma incarca de energii bune de fiecare data.

Iubesc Bucurestiul pentru zona Atheneului Roman (Franklin 9 este una dintre adresele preferate).

Iubesc Bucurestiul pentru galeriile de arta (am cateva preferate), pentru MNAC si pentru fenomenul artei contemporane in plin avant.

Iubesc Bucurestiul pentru suflul de creativitate al tinerilor designeri si pentru curajul acestora si implicarea si optimismul lor molipsitor.

Mai ales iubesc Bucurestiul pentru prietenii mei. Unii dintre ei s-au nascut aici, altii s-au stabilit aici la fel ca mine, din perioada studentiei. Sunt minunati si ar putea sa traiasca oriunde altundeva in lume. Dar sunt aici. In Bucuresti.

Iubesc Bucurestiul in septembrie, octombrie, o saptamana in decembrie, in mai si in iunie.

Imagine din Bucuresti in septembrie 2015
O imagine cu Bucurestiul in luna septembrie a acestui an

Iubesc Bucurestiul pentru tot ce mi-a oferit in ultimii 22 de ani de cand locuiesc aici. Iar prima mea amintire despre Bucuresti dateaza de prin clasa a III-a, cand am venit cu mama pentru un tur de muzee, sa imi vizitez o matusa excentrica si la plecare am mancat cea mai buna savarina la Cofetaria Gara de Nord.”

Foto: arhiva personala