afisul festivalului Luna Plina

Cea de-a 4-a editie Festivalului de Film Fantastic „Luna Plina” va avea loc in perioada 14-16 august la Biertan, in Transilvania.

Vreme de un weekend, fanii filmelor horror si fantastice vor avea parte de proiectii in aer liber, petreceri, concerte, plus o noua editie a deja consacratelor Jocuri ale groazei, toate acompaniate de un targ traditional cu produse specific locale.

Anul acesta, festivalul Luna Plina se deschide cu filmul frantuzesc „Horsehead”, de Romain Basset, premiat pentru regie la Fantasporto 2015. In distributia acestuia sunt Catriona MacColl, Murray Head si Philippe Nahon.

O alta premiera in Romania, proiectata tot in exclusivitate la Biertan, este deranjantul thriller belgian „Cub”, de Jonas Govaerts. Acesta a castigat premiul pentru regie la Sitges 2014 si a fost lansat in celebra sectiune „Midnight Madness” de la Toronto.

Highlight-ul acestei editii se anunta a fi „The Night of the Creature Features”, un maraton de filme-clasice de factura diferita, a caror trasatura comuna e faptul te vor face sa te gandesti de doua ori inainte de a mai intra in apa. Acestea sunt: „Jaws”/„Falci” (1975, regia Steven Spielberg), proiectie aniversara la 40 de ani de la premiera, intr-o versiune restaurata digital; „Piranha” (1978, regia Joe Dante), practic un omagiu satiric adus anteriorului; si „Alligator” (1980, Lewis Teague), proiectie aniversara la 35 de ani de la premiera.

Celelalte filme si evenimente speciale, dar si detaliile despre transport si cazare se gasesc pe site: www.lunaplinafestival.ro. Abonamentul pentru intregul weekend de Luna Plina plus campingul costa 75 de lei de persoana.

Foto: PR