Proiectul SoNoRo Conac a ajuns la cea de-a doua editie in acest an si-si propune, prin asocierea muzicii cu opere arhitecturale emblematice din Romania, sa sugereze nevoia de respect, atentie si sprijinire a patrimoniului si a resurselor culturale extraordinare ale Romaniei. Primul eveniment din 2015 se desfasoara la Muzeul National “George Enescu” pe 18 august.

concert de muzica de camera George Enescu

In 2014, SoNoRo Conac a desfasurat o serie de 11 concerte in cladiri de patrimoniu din toata tara, printre care Vila Dobrusa din Dragasani, Casa Avramide din Tulcea, Conacul Bellu din Urlati, Conacul Cuza de la Ruginoasa, Conacul Hagianoff – Manasia, Sinagoga din Bistrita, Castelul Corvinilor din Hunedoara si Conacul Hodoni de langa Timisoara.

Iar proiectul revine si-n acest an alegand ca prim loc pentru un concert de muzica de camera Muzeul National “George Enescu”. El va fi sustinut marti, pe 18 august, incepand cu ora 20:30, in gradina muzeului din Bucuresti.

Programul serii va cuprinde piese de Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Zoltan Kodaly, Robert Fuchs, George Enescu si Johan Halvorsen, in interpretarea muzicienilor Alexandra Bobeico (vioara), Razvan Popovici (viola) si Christian Nas (viola).

Evenimentul are scop caritabil, iar cu fondurile stranse din donatiile participantilor, Asociatia Merci Charity Boutique va imbunatati conditiile de invatare pentru copiii de la o gradinita si scoala primara din judetul Mures.

Accesul la concertele SoNoRo Conac se face numai pe baza de invitatie sau rezervare, in limita locurilor disponibile, la [email protected] Pentru mai multe informatii viziteaza: conac.sonoro.ro.

Seria de concerte de muzica de camera SoNoRo Conac va continua pana in octombrie:

Catedrala Romano-Catolica din Alba-Iulia (21 august 2015)

Biserica fortificata din Viscri (22 august 2015)

Casa Boema din Cluj-Napoca (7 septembrie 2015)

Castelul Károlyi–Sala Cavalerilor din Carei (9 septembrie 2015)

Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane din Deva (10 septembrie 2015)

Colegiul National “Moise Nicoara” din Arad (11 septembrie 2015)

Primaria Sectorului 1 Banu Manta din Bucuresti (13 septembrie 2015)

Muzeul de Arta Timisoara – Palatul Baroc (octombrie 2015)

Foto: PR