operele lui Brancusi www.andreearaicu.ro

Operele lui Brancusi si-au gasit locul in paginile unui album de colectie: Brancusi New York: 1913-2013!

Albumul cu operele lui Brancusi lansat de editura Assouline reprezinta o confirmare a succesului inregistrat de sculptor pe pamant american. 

Aparitia volumului Brancusi New York: 1913-2013 celebreaza totodata 100 de ani de la debutul sculptorului Constantin Brancusi, la New York, in cadrul expozitiei The Armory Show. Supranumit “patriarhul sculpturii moderne“,  Constantin Brancusi a trasat noi directii in sculptura moderna.

Operele lui Brancusi sunt o reflectie fidela a universului artistului

Acest lucru s-a realizat inca din 1913, atunci cand si-a facut debutul in marele oras prin expunerea a 5 sculpturi celebre: Domnisoara Pogany, Muza Adormita, Nou nascut, Cap si Pestele. Succesul de care aceasta expozitie s-a bucurat in randul publicului a fost unul rasunator, desi s-a inregistrat abia la cativa ani dupa.

“Simplitatea este complexitatea rezolvata.” Constantin Brancusi

Recunoscut pentru sculpturile sale abstracte, Constantin Brancusi continua sa influenteze si astazi scena artei moderne. Albumul cu sculpturi celebre reflecta spiritul artistului, universalitate si simplitate, dar in acelasi timp subliniaza influenta exercitata de marele oras asupra carierei sale.

Acest volum pretios merita cu siguranta un loc printre cartile pentru masuta de cafea. Albumul cu operele lui Brancusi poate fi comandat de pe site-ul books-express.ro la pretul de 356,27 lei.

Foto: assouline.com