Piese de teatru

Vesti bune pentru iubitorii de teatru din Bucuresti si nu numai! Incepand cu luna ianuarie a acestui an, Apollo111 isi redeschide portile cu ultimele reprezentatii semnate Radu Jude, un nou spectacol regizat de Alexandru Maftei si un nou spectacol pentru copii. Iata ce piese de teatru nu trebuie sa ratezi in 2017!

Cel mai nou teatru lansat in Bucuresti, Apollo111 are la baza un concept inedit. Mai exact, spectacolele se joaca doar timp de sase saptamani, iar fiecare stagiune are un alt director artistic, care propune o alta tema. Primul care si-a asumat acest rol este actorul Bogdan Dumitrache, tema propusa fiind teatru-film.

Piese de teatru de bifat in 2017: ce se joaca la Apollo111

„ALI: Frica mananca sufletul”, in regia lui Radu Jude

Ati reusit sa vedeti piesa de teatru „ALI: Frica mananca sufletul”? Daca nu, inca mai aveti timp sa va deconectati de cotidian la acest spectacol despre rasism si prejudecata, care se joaca pe scena teatrului Apollo111, situat in Palatul Universul, din Capitala. Insa trebuie sa va grabiti, caci isi va incheia durata de viata in prima parte a lunii ianuarie. In rolurile principale se gasesc Liliana Ghita Kamara, Amir Shafizadeh, Adina Cristescu, Eduard Cirlan si Ilinca Harnut. Biletele se pot cumpara online sau de la casa de bilete a teatrului, zilnic, intre orele 12:00 si 17:00.

„Dupa Ploaie”, in regia lui Alexandru Maftei

Cel de-al doilea spectacol produs integral de Apollo111 va avea premiera in luna februarie. „Dupa Ploaie”, care se gaseste pe lista cu piese de teatru de bifat in 2017, va fi regizat de Alexandru Maftei, cunoscut publicului roman pentru filmele „Buna, ce faci?“ sau „Domnisoara Cristina“, serialele „Cu un pas inainte“ si „Lombarzilor 8“ , dar si piesa teatru „Sase din 49“. Textul este scris de spaniolul Sergi Belbel, iar scenografia e semnata de Vali Ighigheanu.

„Carina pe drumul spre casa”, in regia Oanei Rasuceanu

Si teatrul Apollo111 pentru Copii pregateste un nou spectacol: „Carina pe drumul spre casa”. Acesta spune povestea unei fetite care se pierde de parintii ei intr-unul dintre mall-urile bucurestene. Ajunsa singura pe strazile orasului, Carina trebuie sa gaseasca drumul spre casa. Un drum pe care il petrece alaturi de Margo – pisica orasului, cea care stie fiecare strada, fiecare bloc (mai nou sau mai vechi), fiecare piata cu tarabe sau fara, fiecare statie de metrou sau de troleibuz. Spectacolul este produs de 111 Film & Entertainment in parteneriat cu Apollo111 si regizat de Oana Rasuceanu. Din distributie fac parte Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu si Adina Stetcu, decorul si costumele sunt semnate de Anca Lazar, muzica de Petre Ancuta, iar ilustratia muzicala de Vasile Manta.

„Taramul din Globul Fermecat”, in regia lui Iris Spiridon

In diminetile de weekend, copiii si parintii lor sunt invitati si pe „Taramul din Globul Fermecat“, in regia lui Iris Spiridon, cu o scenografie semnata Iuliana Vilsan. Povestea inspirata de Craiasa Zapezii a lui H. C. Andersen ii are in rolurile principale pe Ioana Marcoiu, Vlad Birzanu, Ana Maria Moldovan, Ghighi Eftimie si Nicoleta Lefter.

Daca ti-a placut articolul cu piese de teatru de bifat in 2017, citeste si despre: Premierele anului 2017: ce filme sa nu ratezi la cinema.

Foto: PR