evenimente Bucuresti weekend 7-8 noiembrie

Daca vrei sa te abati de la programul clasic de weekend: o plimbare prin parc, o iesire la restaurant si poate un film, iti dezvaluim trei evenimente speciale care se desfasoara in acest weekend in Bucuresti!

O noua editie la Bucuresti a targului de bijuterie contemporana Autor

Pe 7 si 8 noiembrie, se întâmplă cea de-a 14-a ediție a târgului internațional de bijuterie contemporană AUTOR. Pentru prima data, artisti din Nicaragua, Canada, Coreea de Sud si Japonia vin in Bucuresti, alaturi de creatori din Rusia, Bulgaria, Israel, Italia, Macedonia, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Costa Rica, Franta, Irlanda, Portugalia, Cehia, Argentina, Marea Britanie si Romania. Peste 70 de colecții de pe 5 continente vor fi prezentate la Sala Dalles, in Bucuresti. Printre numele prezente la aceasta editie am regasit: Andreea Mogosanu (Moogu), Raluca Buzura, Ioana Enache, Utopic Art si Wagner Arte. Targul se desfasoara in intervalul orar 11:00 – 20:00, iar biletul de intrare la el costa 10 lei.

De vorba cu Adrian Oianu despre designul contemporan

Daca esti fascinata de creatiile lui Adrian Oianu si vrei sa descoperi mai multe despre filosofia care se ascunde in spatele lor atunci mergi pe 7 noiembrie la Grand Hotel Continental la o intalnire cu acesta. In cadrul evenimentului care incepe la ora 11 vor fi expuse cateva costume traditionale romanesti de o valoare inestimabila, precum si cateva piese de design contemporan semnate Adrian Oianu. Designerul va explica de unde vine valoarea in design si care sunt criteriile pe care sa le avem cand estimam si analizam o piesa de design. Biletul la acest atelier inedit costa 35 de lei si-l poti cumpara de pe fundatiacaleavictoriei.ro!

Trei expozitii personale sub un singur nume: Din dragoste. Fapte morale

Proiectul propune in perioada 13 octombrie – 15 noiembrie un voiaj urban pentru descoperirea a trei viziuni contemporane feminine asupra unui subiect universal: dragostea. In contextul actual in care exista foarte putine artiste din sfera graficii si picturii prezente in expozitiile importante dedicate artei contemporane romanesti, foarte putini profesori universitari de gen feminin prezenti in catedrele universitatilor de arta, proiectul doreste a fi un demers feminist.

Artistele selectate apatin unor generatii diferite ca varsta, Alina Marinescu este tanara absolventa (2013), expozitia Din dragoste. Fapte morale fiind prima sa expozitie personala. Lea Rasovszky apartine generatiei tinere de succes – cu un trecut expozitional interesant si divers si o cariera in ascensiune –, a avut numeroase expozitii personale si de grup, fiind prezenta si la Bienala de Arta de la Venetia 2015 in expozitia Inventand adevarul. Despre fictiune si realitate, la Galeria Noua a ICR Venetia. Ana Banica a absolvit Universitatea de Arte din Bucuresti in 2002, fiind deja un artist recunoscut, cu o activitate impresionanta, incluzand si scenografie, performance sau participari la lucrari video.

Expozitia semnata Lea Rasovszky este la etajul 4 al cladirii monument Ciclop, zona F, cea a Anei Banica la etajul 3 al Muzeului National de Arta Contemporana, iar cea a Alinei Marinescu la Victoria Art Center.

Foto: PR, Fabian Radu