Festivalul Filmului Japonez imagine film

In perioada 17-22 septembrie, Ambasada Japoniei, Japan Foundation si Arhiva Nationala de Filme – Cinemateca Romana organizeaza, la Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Romane (Str. Eforie nr. 2, Bucuresti), o noua editie a Festivalului Filmului Japonez.

In fiecare seara a evenimentului, de la ora 19:00, poti urma un film japonez important (din perioada 2011 – 2013), intr-o proiectie unica de pe pelicula (35 mm). Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Ce filme poti sa vezi sambata si duminica la Festivalul Filmului Japonez

Sambata poti urmari filmul de animatie Prietenii: Naki pe Insula Monstrilor regizat de Takashi Yamazaki si Ryuichi Yagi. Sinopsisul peliculei suna cam asa: Undeva, pe o insula indepartata, traiesc din timpuri stravechi monstri. Din acest motiv, oamenii au denumit-o „Insula Monstrilor”. In realitate, creaturile de acolo, retrase in salbaticie, sunt inofensive. Intr-o buna zi, un baietel pe nume Kotake se rataceste pe insula. Naki, capcaunul rosu, il gaseste pe micut si il ia in grija sa. Morocanosul Naki nu se intelege bine cu cei de pe insula, singurul sau prieten de pana acum fiind Gunjo, capcaunul albastru. Dupa un timp, lui Kotake i se face dor de parinti si Naki hotaraste sa-l duca inapoi in satul unde locuieste familia baietelului.

Duminica aia sansa de a vedea filmul distopic Platinum Data (2013) regizat de Keishi Ohtomo. Thrillerul SF se desfasoara in anul 2017, intr-un moment in care guvernul japonez incearca sa-si controleze in secret locuitorii prin intermediul testelor genetice. Ryuhei Kagura este un reputat om de stiinta, care face cercetari in domeniul ADN-ul uman. El lucreaza la Departamentul de cercetari genetice din cadrul Politiei Nationale. Atunci cand seful departamentului este ucis, Kagura devine principalul suspect. Speriat de ceea ce ar putea sa i se intample, el decide ca cea mai buna solutie este sa fuga. Alertat de disparitie, Reiji Asama, un detectiv cu o experienta bogata, pleaca in cautarea lui.

Citeste si: “Un documentar emotionant despre Amy Winehouse”!

Foto: PR