saptamana filmului maghiar

Daca n-ai acordat pana acum atentie cinematografiei unguresti poate ar merita s-o faci. La Saptamana Filmului Maghiar poti vedea cele mai noi realizari. Iar intrarea la proiectii nu te costa nimic!

Nu ti-ai facut inca planuri pentru saptamana 9 – 15 noiembrie? Foarte bine! De luni incepe Saptamana Filmului Maghiar si dincolo de proiectiile clasice de filme vor mai fi si alte evenimente interesante!

Institutul Balassi ne da ca-n fiecare an intalnire la Saptamana Filmului Maghiar. Acest eveniment a ajuns la cea de-a noua editie si ofera o sinteza a filmelor maghiare produse in ultimul an.
Li se va acorda o atentie sporita tinerilor regizori si vor fi proiectate filme premiate, care reconfirma valoarea culturala a cinematografiei maghiare.

La Saptamana Filmului Maghiar ai si un concert de jazz improvizativ

Anul 2015 marcheaza un secol de succes al animatiei maghiare si cu acest prilej vor fi organizate o serie de programe dedicate acestui gen: proiectii de filme, workshop, animatie vie, expozitie, concert de jazz improvizativ. Tot la Muzeul Taranului Roman poti vedea si expozitia „Animatia maghiara 100”, ce prezinta istoria de un secol a animatiei maghiare.

Saptamana Filmului Maghiar la Bucuresti se va desfasura si in acest an la Muzeul National al Taranului Roman, Studioul Horia Bernea (Str. Monetariei nr. 3). Intrarea este proiectii este libera, iar filmele sunt subtitrate in limba romana sau engleza. Programul detaliat al celei de-a IX-a editii a Saptamanii Filmului Maghiar la Bucuresti poate fi consultat pe pagina de internet http://www.ccu.ro.

Citeste si despre: “Zilele Filmului German: 3 pelicule de prins la cinema”!

Foto: PR