scurtmetraje premiate la NexT Festivalul International de Film

In perioada 15 – 19 aprilie iubitorii de scurtmetraje au sansa sa descopere cele mai noi productii in cadrul Festivalului NexT. Ia-ti din timp bilete la sectiunile care te atrag!

Cel mai mare festival de scurtmetraje din Romania incepe azi, pe 15 aprilie, de la ora 19.30, la Cinema Studio din Bucuresti. La gala de deschidere vor fi proiectate scurtmetrajele din sectiunea Behind the Scenes.

De la comedie absurda la desktop documentary, filmele arunca un ochi spre ce se intampla in spatele camerei de filmat. Doua dintre ele sunt romanesti: Arta, in regia lui Adrian Sitaru, si Fata care mananca pizza, de Ion Indolean, Bogdan Coste si Adrian Carlugea.

In cadrul serii LGBT vor fi proiectate sase scurtmetraje provocatoare

Programul complet al festivalului il gasiti pe www.nextfilmfestival.ro

Festivalul International de Film NexT a pregatit pentru editia din 2015 146 de scurtmetraje grupate pe 17 sectiuni, zeci de invitati speciali, seminarii si petreceri, in opt locatii diferite.

Oscars Night, Monsters Night, seara LGBT, Kung Fu NexT sunt doar cateva dintre programele care vor face memorabila editia din acest an. Noi asteptam cel mai mult intalnirea cu Claire Denis (White Material, Beau Travail, Chocolat), una dintre cele mai importante autoare din cinema-ul contemporan, care va fi si ea prezenta la Bucuresti la festivalul NexT.

Tot astazi, de la 20.30, in Club Control, cele sase filme provocatoare din sectiunea LGBT vor pune in discutie prejudecatile despre sexualitate si minoritatile sexuale. O petrecere plina de surprize marca Tomboy, dedicata comunitatii LGBT, va incinge atmosfera pana noaptea tarziu.

Programul complet al Festivalul International de Film NexT poate fi consultat pe www.nextfilmfestival.ro, iar biletele le gasesti online pe eventbook.ro sau la Cinema Studio, Elvire Popesco si Librariile Anthony Frost si Kyra Kyralina.

Foto: PR (imagine din scurtmetrajul Persefone)