Street Delivery

Daca vrei sa ai parte de un sfarsit de saptamana relaxant, cu muzica buna, arte si meserii pe alese, dar si povesti nocturne, Street Delivery ajunge la Baia Mare, oras cu aspirații la titlul de Capitală Europeană în 2021. Festivalul isi deschide portile intre 17 si 19 iunie.

Timp de trei zile, pietonala baimareana Podul Viilor nu va mai fi incarcata de gaze de esapament si stres, ci de mici comercianti cu tarabele pline si de vizionari care isi vor prezenta cele mai nastrusnice idei. Evenimentul urban Street Delivery, un proiect initiat in 2006 de Liga Romana a Arhitectilor si Fundatia Carturesti, este organizat anual in Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cuj-Napoca si, mai nou, la Baia Mare.

Laborator de arte si meserii

Festivalul te poarta intr-un laborator de experiente urbane inedite, cu designeri de produs, de modă, ilustratori, arhitecti, artiști 3D si programatori. De asemenea, mestesugarii traditionali – cizmari, ceasornicari, tamplari, croitori, selari sau ceaprazari – iti impartasesc din experientele lor. Adunand maestrii satelor, mesterii indragostiti de munca mainilor lor, dar si tinerii vizionari, aflati in prima linie a industriilor creative, Street Delivery se va tine intr-un decor special, asigurat voluntar de arhitecti si firme de design locale.

Concerte care au loc in cadrul Street Delivery

Baia Mare inaugurează prima ediție Street Delivery cu invitati de seama. Cei noua membri ucranieni care formeaza „Familia Perkalaba“ vor concerta sambata, incepand cu ora 20:00, dand startul unui carnaval de muzica balcanica si sound-uri contemporane. De asemenea, ii vei putea vedea pe: Felix Zenger, beat-boxer din Finlanda, cu milioane de vizualizari pe YouTube, un DJ renumit din Maastricht, dar si pe baimarenii Ska-nk si pe cei de la Kryptonite Sparks.

Poti face si shopping

In zona dedicata artelor se vor aduna actorii, companiile de teatru independent, alaturi de muzicieni, care vor sustine ateliere tematice: actorie, percutie si dans. Vor avea loc demonstratii de Tai Chi, Hackaton, zumba sau gaming, iar în zona dedicata relaxarii vei putea degusta produsele traditionale. De asemenea, in cadrul acestui eveniment urban poti sa faci shopping in zona comerciala.

Citeste si: Romania romantica: 4 locuri de vazut in doi.

Foto: PR

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!