de ce ar trebui sa mergi la World Press Photo

Daca n-ai ajuns la World Press Photo la Piata Universitatii mai ai o sansa pana pe 29 mai. Competitia foto care a debutat in 1955 este un eveniment care ar trebui bifat de toti iubitorii de arta!

Cea mai importanta expozitie de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, ajunge din nou la Bucuresti anul acesta. Evenimentul este organizat ca-n anii anteriori de Fundatia Eidos si va fi deschisa pentru public  pana 29 mai, in Piata Universitatii.

Expozitia de la Bucuresti face parte din expozitia anuala internationala World Press Photo, care calatoreste in intreaga lume, fiind montata in peste 100 de locatii din peste 45 de tari – si vizitata de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare editie. Noutatea din acest an este  categoria Long-Term Projects (Proiecte pe Termen Lung), care afost extrem de populara inca din faza inscrierilor.

La World Press Photo afli ce inseamna fotojurnalism de calitate

Nu rata evenimentul special de pe 16 mai

World Press Photo este o initiativa a World Press Photo Foundation, fondata in anul 1955 in Olanda, si activeaza ca organizatie independenta, non-profit, cu sediul in Amsterdam. Activitatea Fundatiei este dedicata stabilirii standardelor ridicate in fotojurnalism si fotografie documentara la nivel mondial. Competitia a debutat in 1955, cand 42 de fotografi din 11 tari au inscris peste 300 de fotografii pentru jurizare. In 2015, concursul a atras 5.692 de participanti din 131 de tari, care au inscris 97912 de fotografii. Ea si-a asumat misiunea nu numai de a-i incuraja pe amatorii de fotografie si consumatorii de arta sa interactioneze cu fotografii profesionisti, dar si de a inspira marele public printr-un fotojurnalism valoros.

In 2012, expozitia a fost readusa pentru prima data la Bucuresti, dupa 18 ani de absenta, prin eforturile Fundatiei Eidos, care organizeaza expozitia si anul acesta.

Expozitia va fi deschisa zilnic intre orele: luni – joi: 11:00 – 21:00; vineri: 11:00 – 22:00
sambata – duminica: 10:00 – 22:00. Biletul pentru expozitie costa 10 lei si poate fi achiztionat de la intrarea in expozitie!

Recomandare: Pe langa expozitia foto propriu-zisa urmareste si celelalte evenimente care se desfasoara in spatiul World Press Photo. Spre exemplu sambata, 16 mai, cu ocazia Noptii Muzeelor poti urmari Best Of ShortsUP (o proiectie cu scurtmetraje alese pe spranceana).

Foto: PR