zilele filmului german afis victoria

La cinematografele romanesti nu te intalnesti prea des cu filme nemtesti si tocmai de aceea n-ar trebui sa ratezi evenimentul Zilele Filmului German. Se desfasoara in perioada 16 – 22 octombrie la Cinema Studio!

Te asteapta 7 zile in care poti viziona 12 lungmetraje (subtitrate in limba romana) ce vin sa ofere o perspectiva ampla asupra celor mai bune productii germane de astazi. Si cum stim ca nu dispui de foarte mult timp liber, ne-am gandit sa-ti povestim despre trei dintre ele, pe care noi nu le vom scapa.

Victoria, Era Canibalilor si Jack sunt filmele care ne tenteaza la Zilele Filmului German

Proiectia filmelor are loc la Cinema Studio, incepand din seara zilei de 16 octombrie, data care marcheaza deschiderea editiei jubiliare, cu o pelicula de exceptie: „Victoria”, elogiatul thriller al lui Sebastian Schipper, considerat surpriza germana a Berlinalei din acest an si rasplatit cu Ursul de Argint. Daca nu-l prinzi vineri, mai ai o sansa sa-l vezi si miercuri, 21 octombrie de la ora 20:00. Intr-un singur cadru lung, Schipper construieste o drama a marginalizarii sociale, care ne introduce in viata de noapte a Berlinului.

Sambata, de la ora 20:00 poti merge la Era Canibalilor, un film care vorbeste despre lumea launtrica a trei consilieri de afaceri. Acestia deschid si inchid bussinesuri locale in toata lumea, pentru un concern international, singurele lor scopuri in viata fiind cariera si profitul adus firmei. Filmul a fost lansat la Berlinala din 2014. La Deutscher Filmpreis 2015, a primit Premiul pentru cel mai bun scenariu si Lola de bronz la categoria cel mai bun lungmetraj.

Ne mai tenteaza si Jack, regizat de Edward Berger si proiectat marti de la ora 18:00. „Jack” este un film despre devenirea unui baiat nevoit sa-si asume prea devreme responsabilitati de adult. Pelicula ne prezinta totodata o vedere panoramica a Berlinului: bulevarde si supermarketuri, cluburi de noapte, baruri si parcuri si, nu in ultimul rand, fata dezolanta a zonelor de periferie. Filmul a castigat Lola de argint pentru cel mai bun film, in cadrul Deutscher Filmpreis 2015.

Citeste si: “Povesti noi la cinema: filme de neratat in octombrie”!

Foto: PR