humans of new york

Humans of New York e proiectul unui tanar american care si-a propus sa schimbe lumea in bine, putin cate putin, aratand fotografii si spunand povestile unor oameni care au intampinat tot felul de dificultati. Iar efectele sunt pozitive intotdeauna, cum a fost si in cazul unei femei care a reusit sa infieze, astfel, un copil.

Cine nu urmareste inca Humans of New York (Oameni ai New York-ului) pe Facebook sau pe blog? E un proiect creat de Brandon Stanton, un american care a decis sa spuna, prin fotografii si cuvinte, povestile impresionante ale unor oameni obisnuiti si ale greutatilor prin care au trecut. Ideea proiectului Humans of New York este de a lupta cu rasismul si ura, atat pe Internet, cat si in afara lui.

Humans of New York este un fel de bastion al incluziunii, compasiunii si umanitatii. Pana si cei care comenteaza pe Facebook sau pe blog sunt bine intentionati, iar acest lucru se intampla rar pe internet, in zilele noastre.

Brandon Stanton a observat bunatatea celor care ii viziteaza paginile si chiar a specificat acest lucru intr-o postare noua, in care spune ca se mandreste cu faptul ca reactiile la fotografiile si postarile lui sunt de incurajare pentru cei aflati in dificultate. Uneori, chiar sectiunea de comentarii de pe Humans of New York ia o importanta uriasa, poate mai mare decat a postarii initiale.

Cum schimba vieti proiectul Humans of New York

Asa s-a intamplat intr-un caz anume, semnalat de cei de la Refinery29.com. Este vorba despre o femeie numita Sofia Calderon Miller, care i-a scris lui Brandon ca sa-i spuna cum Humans of New York i-a schimbat viata.

Femeia incercase vreme de cinci ani sa adopte un copil in trei tari diferite si era pe punctul de a renunta, din cauza dificultatilor, cand a vazut o postare despre un barbat care traise intr-un centru de plasament, dupa ce fusese abandonat, la patru ani, de tatal lui.

Sofia a fost impresionata de povestea barbatului si si-a propus sa gaseasca in ea forta necesara pentru a putea continua procesul de adoptie. “Undeva, intr-un centru de plasament de baieti, copilul meu ar putea trece prin aceleasi greutati prin care ai trecut si tu si nu pot sa renunt acum , pur si simplu nu pot!”, a comentat ea la postarea initala.

Dupa ce femeia a povestit ce dificultati a intampinat cu adoptia, a primit o multime de mesaje de incurajare, unele dintre ele de la copii adoptati. Iar acest lucru i-a dat forta sa continue.

Intr-un final, femeia l-a adoptat pe Axel in ianuarie anul trecut, dupa ce acesta statuse trei ani intr-un orfelinat. Nu e usor sa gestioneze relatia cu copilul, mai ales ca Axel nu e chiar mic, dar se straduiesc impreuna sa faca progrese. Asadar, Humans of New York nu spune doar povesti, ci si schimba vieti. In bine.

FOTO: humansofnewyork.com

Citeste si: Sandra Bullock a adoptat o fetita. De ce atata mister?