6 lucruri pe care sa le faci inainte de noul an. Sfaturi pentru femei istete!

Ultima perioada din an reprezinta un motiv de bucurie pentru foarte multe persoane pentru simplul motiv ca acum este momentul cand se pot face foarte multe planuri de viitor. Te intrebi care sunt acele lucruri pe care e obligatoriu sa le faci inainte de noul an? Poti sa consideri ca este un nou inceput pentru tine si poti sa te pui la punct cu tot ceea ce te preocupa, scrie bustle.com. 

Desi poti sa faci o schimbare in orice perioada, este mult mai placut sa stii ca poti sa faci foarte multe lucruri inainte de noul an. Adica, sa rezolvi tot ceea ce te preocupa intr-un timp destul de scurt si sa o iei de la zero in ianuarie. In plus, poti sa-ti stabilesti cateva rezolutii pentru anul 2017, dar fara sa fii nevoita sa inchizi foarte multe capitole din viata ta.

Pentru multe persoane, sa se puna la punct cu situatia financiara este cel mai important lucru pe care il pot face inainte de noul an. Alte persoane considera ca viata emotionala are prioritate, asa ca se grabesc sa isi caute jumatatea sau fac tot posibilul pentru a rezolva problemele din cuplu.

6 lucruri pe care sa le faci inainte de noul an

1. Verfica-ti cardul de credit sau contul bancar

Daca ai un card de credit si ai facut foarte multe achizitii in cursul anului 2016, este important sa verifici ce plati ai de facut si sa te asiguri ca nu intri cu datorii in noul an. Aceeasi regula se aplica si in cazul in care ai un cont in banca si vrei sa scoti bani sau sa depui o suma mai mare la final de an. Verifica ce dobanzi ai in cazul in care vrei sa retragi numerar din banca si incearca sa nu faci achizitii care sunt mult prea costisitoare. Este important sa ai o evidenta clara a situatiei financiare inainte de noul an.

2. Fa curat in toata casa inainte de noul an

Foarte multi psihologi sustin ca sunt persoane care sunt depasite de situatie si se pierd in foarte multe detalii. Sunt epuizate fizic si psihic, sunt confuze, nu pot termina la timp toate sarcinile, obisnuiesc sa intarzie la birou sau le lipseste complet increderea de sine, iar toate aceste lucruri se intampla din cauza faptului ca au o viata complet dezordonata acasa. Indiferent cat de incarcat este programul tau, incearca sa-ti faci timp pentru a face ordine in toata casa inainte de noul an. Vei avea o dispozitie mai buna – ordinea te ajuta sa te linistesti.

3. Fa-ti analizele medicale

Ai asigurare de sanatate, dar a trecut ceva timp de cand nu ai mai fost la un control de rutina? Este important sa-ti faci analizele medicale inainte de noul an si sa te asiguri ca esti perfect sanatoasa. Un control de rutina este foarte important, pentru ca pot fi depistate la timp multiple afectiuni. Nici controlul stomatologic nu trebuie sa fie exclus!

4. Plateste-ti toate facturile inainte de noul an

Facturile restante, datoriile sau creditele neachitate iti pot provoca anxietate si stres, asa ca este important sa faci o evaluare a situatiei si sa fii la zi cu platile inainte de noul an. Asigura-te ca ai o evidenta clara asupra situatiei financiare si evita sa faci noi cheltuieli daca bugetul ti-o permite.

5. Fa-ti rezolutii pentrul noul an

Studiile arata ca o persoana este mult mai eficienta in momentul in care isi seteaza obiective, asa ca este important sa-ti faci o lista cu rezolutii inainte de noul an. Aproximativ 67% dintre persoanele care au succes in cariera au o lista  clara cu lucruri pe care vor sa le faca. Obiectivele pe termen scurt pot fi urmarite si analizate mult mai usor, asa ca poti sa incepi cu pasi mici, apoi sa iti setezi obiective mai mari. Cu cat vei avea obiective mai clare, cu atat iti va fi mai usor sa le duci la indeplinire.

Daca ti-a placut articolul cu 6 lucruri pe care sa le faci inainte de noul an, iata si un articol cu planuri pentru Anul Nou. Ce faci daca esti singura!

Foto: Guliver