Instagram a lansat functia Save Draft. Ce trebuie sa stii

Instagram a lansat functia Save Draft pentru aplicatia folosita de milioane de utilizatori din intreaga lume. Potrivit refinery29.com, functia Save Draft permite utilizatorilor sa salveze unele postari pentru a le publica ulterior.

Utilizatorii Instagram au cerut de foarte multi ani aceasta functie, dar iata ca, intr-un final, Instagram a lansat functia Save Draft. Aceasta functie permite utilizatorilor sa salveze postarile pe care le-au editat. In acest fel, in cazul in care le este distrasa atentia sau nu au timp sa finalizeze postarea, acestia nu trebuie sa isi mai faca griji ca postarea va fi pierduta si vor fi nevoiti sa editeze din nou o poza.

Instagram a lansat functia Save Draft

Pentru a utiliza functia Save Draft, este necesar sa incarci o poza sau un videoclip pe Instagram, apoi sa folosesti optiunile de editare si filtrele pe care le ai la dispozitie. Odata ce ai terminat editarea, poti sa treci la pasul urmator si sa adaugi locul in care te afli, sa dai tag persoanelor de langa tine sau sa adaugi diferite hashtag-uri. Daca nu vrei sa publici postarea in acel moment, pasul urmator este sa apesi butonul de anulare si sa te intorci in ecranul de editare. In acel moment vei avea la dispozitie functia Save Draft, care iti permite sa pastrezi postarea pentru a o publica ulterior.

Butonul pentru salvarea unei postari ca si draft apare doar dupa ce ai modificat poza sau videoclipul cu filtre, daca ai tag-uit anumite persoane sau daca ai setat locatia.

Inainte, Intagram avea doar optiunea Discard, care insemna intoarcerea in ecranul principal si pierderea tuturor editarilor. Aceasta functie era destul de neplacuta, iar foarte multi utilizatori erau nemultumiti din cauza faptului ca erau nevoiti sa editeze de la inceput o postare. Acum, functia Save Draft ajuta orice utilizator sa isi salveze postarile si sa le publice atunci cand isi doreste.

Daca vrei sa publici o poza aflata in sectiunea Draft, este suficient sa accesezi poza, sa continui adaugarea de hashtag-uri si sa treci la pasul final. Din pacate, functia nu iti permite intoarcerea in programul de editare, asa ca asigura-te ca ai setat luminozitatea, contrastul si culorile.

Nu uita: poti sa utilizezi functia Save Draft doar daca ai editat poza, ai adaugat tag-uri si ai setat locatia. Instagram a lansat functia Save Draft atat pentru sistemul iOS, cat si pentru sistemul Android.

Daca ai gasit utile informatiile din acest articol, iata si un articol despre how-to Stories, sectiunea de pe Instagram.

Foto: Guliver