Instalatie pentru brad aranjata de sus in jos, pe lung

Te-ai gandit vreodata sa nu mai aranjezi orizontal vestita instalatie pentru brad? De fiecare data cand te-ai apucat de decorat, ti-a venit in minte clasica imagine cu cercurile de luminite, aranjate de jos in sus, nu? Asa ca l-ai impodobit la fel in fiecare an. Craciunul acesta indrazneste sa improvizezi!

Potrivit designerului Francesco Bilotto, cea mai buna metoda sa pui o instalatie pentru brad este sa o aranjezi pe vertical, scrie countryliving.com. Cu alte cuvinte, e foarte posibil sa fi decorat bradul de Craciun gresit pana acum.

Chiar daca ai facut ceva intr-un fel toata viata, si a fost bine, nu inseamna ca nu trebuie sa fii deschisa la improvizatii. Poate o sa iti placa mai mult. Ce-ar fi ca anul acesta sa decorezi in mod diferit bradul? S-ar putea sa vrei sa-l impodobesti numai asa de acum inainte, pentru ca vei folosi mai putine fire cu luminite, culmea!, si, deci, vei face si economii.

Cu o instalatie pentru brad verticala obtii un decor mai luminos

Designerul crede ca este mai bine sa asezi  pe lung firele in brad, in loc sa le infasori pe ramuri in cercuri. „In acest fel fiecare brad, de la ramura la ramura, va sclipi in cel mai incantator mod cu putinta“. Mai mult decat atat, spune Bilotto, previi micile accidente, cand firele raman blocate si ascunse printre ramuri.

Care este tehnica potrivita

Incepe sa asezi instalatia din varf si lasa firele sa atarne frumos, de sus in jos, in linii paralele de la dreapta spre stanga. Ca sa fii sigura ca si interiorul bradului este luminat, asaza pe ramurile dinspre trunchi obiecte luminoase mai puternice, pentru ca ele sunt estompate de crengile stufoase.

Ce alte avantaje mai ai

In afara de faptul ca o sa obtii un brad deosebit de cei decorati pana acum, iti va fi mai simplu sa-l despodobesti cu aceasta tehnica pe verticala, pentru ca scapi mai repede de resturile de ace desprinse de pe ramuri.

Dupa brad, iata cum iti poti transforma casa cu beculetele de Craciun!

Foto: Guliver