Brad Pitt si Angelina Jolie

In paralel cu hobby-uri excentrice, o mare parte dintre vedete au si pasiuni altruiste – de la protejarea mediului inconjurator si activitati de voluntariat social, gasim oameni celebri care pun umarul la salvarea Planetei. Le poti lua ca modele si invata cum poti recicla simplu si eficient!

De altfel, cand spun “simplu si eficient” nu folosesc o metafora, ci chiar asa e – avem la dispozitie aplicatia Harta reciclarii pe care o poti descarca de pe site-ul www.undereciclam.ro – care ne arata exact unde putem gasi  punctele de reciclare a bateriilor si deseurilor de electrice si electrocasnice.

Protejarea mediului nu este o activitate discriminatorie – nu numai ca poate fi facuta de oricine, ba chiar AR TREBUI sa fie facuta de toata lumea. Sigur ca exista autoritati a caror sarcina principala este protectia naturii, dar asta nu absolva de responsabilitate niciun locuitor al Pamantului. Nici macar atunci cand e detinatorului unui premiu Oscar. Sau a mai multor premii Oscar!

Daca iti doresti, dar nu stii cum poti recicla, ia exemplu de la aceste VIP-uri! Dedicarea cu care se implica in activitatile de protectie, curatare si preventie ecologica este motorul tuturor actiunilor lor si, implicit, un model de urmat.

5 vedete care iti arata cum poti recicla

Cate Blanchett si casa ei eco

Cate Blanchett

Celebra actrita a decis ca puterea exemplului e cea mai relevanta asa ca – in incercarea de a promova limitarea consumului de resurse naturale – a decis sa isi transforme intreaga locuinta intr-una independenta energetic. Momentan, are o “casa verde” care foloseste exclusiv energie solara si eoliana!
In plus, Blanchett a decis ca si la locul de munca sa aduca un ajutor naturii asa ca a finantat integral achizita unui sistem de captare a energiei solare pentru Sydney Theatre Company, unde este director artistic.

Brad Pitt – cavalerul mediului inconjurator

Brad Pitt si Angelina Jolie te invata cum poti recicla

Daca nu stii de unde sa incepi, sotul Angelinei Jolie iti arata exact cum poti recicla deseurile si cum poti ajuta Planeta sa devina un loc mai curat si mai sigur – te inscrii intr-o organizatie neguvernamentala care deruleaza programe de ecologizare! El insusi este fondatorul unui ONG – Make It Right –

care are ca scop constructia unor cartiere eco in New Orleans.  In plus, actorul se implica si in activitati de colectare selectiva a deseurilor. Asta chiar poti face si tu! Iti descarci de pe site-ul www.undereciclam.ro aplicatia Harta reciclarii si afli in timp real unde gasesti punctele de reciclare a bateriilor si deseurilor de electrice si electrocasnice.

Leonardo DiCaprio si organizatia fermecata

Leonardo DiCaprio

Laureatul (dupa ani de asteptare) premiului Oscar este unul dintre cei mai implicati luptatori pentru mediu! Leonardo DiCaprio Foundation, infiintata in 1998, are ca scop protejarea zonelor de pe glob ramase neexploatate de oameni si ofera sprijin informational tuturor celor care vor sa raporteze cazuri de poluare accidentala sau intentionata.
In plus, a produs si unul dintre cele mai importante documentare despre degradarea Pamantului – The 11th Hour (A unsprezecea ora) – care include statistici nu tocmai optimiste.

Daryl Hannah, activista convinsa

Actrita are un site – www.dhlove.com – care ofera solutii pentru cei care vor sa duca o “viata verde”. De asemenea, este fondatoarea Sustainable Biodiesel Alliance (SBA) si militeaza prin intermediul acestei organizatii pentru limitarea consumului de petrol in favoarea consumului bazat pe resurse regenerabile.

Mai mult, Hannah e nelipsita de la mitingurile impotriva marilor industrii generatoare de poluare, fiind retinuta de politie de mai multe ori pentru iesirile la limita legii.

James Cameron si generozitatea invingatorului

James Cameron

Producatorul este unul dintre cei mai mari “sponsori ai oceanului”. Fiind pasionat de viata subacvatica, a finantat si s-a implicat direct in multiple actiuni de cercetare oceanografica. Scopul – conservarea pentru o perioada cat mai lunga a planctonului. De la deversari necontrolate la poluarea individuala – de care sunteti vinovati fiecare dintre noi cand nu aruncam un pet la cosul de gunoi sau cand nu colectam selectiv deseurile – Cameron vrea sa limiteze cat mai mult inverventia negativa a omului asupra naturii.

Foto: Guliver