ivelo urban bike-sharing bicicleta

Ti-ar placea sa mergi mai mult pe bicicleta, dar nu dispui de una? Te gandesti sa renunti din cand in cand la masina si sa faci mai multa miscare? Asociatia Green Revolution, impreuna cu partenerii Raiffeisen Bank si Kaufland Romania, au lansat ieri primele statii de bike-sharing automatizate in cadrul proiectului I’Velo Urban.

Statiile I’Velo Urban sunt amplasate in cele mai importante zone din Bucuresti: Piata Universitatii, Piata Revolutiei, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulles, Kaufland Barbu Vacarescu.

La evenimentul de lansare au fost prezenti reprezentanti ai autoritatilor locale si institutionale, parteneri, reprezentanti media, care au sustinut si salutat aparitia unui astfel de proiect in oras, printre care s-a numarat si Andreea Raicu.

I’Velo Urban este un proiect de bike-sharing 100% fabricat in Romania

Primii 100 de utilizatori ai statiei automatizate de la magazinul Kaufland din Barbu Vacarescu vor primi cadou bonuri de cumparaturi in valoare de 50 de lei fiecare. Noutatile acestui concept unic pe piata de bike-sharing din Bucuresti sunt autoservirea si folosirea bicicletei in baza unui abonament. Abonamentul permite utilizarea bicicletei timp de 30 de minute, urmate de o pauza similara. Astfel, un utilizator poate inchiria bicicleta de mai multe ori pe zi, cu conditia ca dupa fiecare 30 de minute de pedalat, sa o returneze la una dintre statiile I’Velo Urban. Depasirea celor 30 de minute de gratie atrage costuri suplimentare.

O alta caracteristica importanta a sistemului I’Velo Urban este ca utilizatorii isi aleg singuri bicicletele din rastel. Cele 210 biciclete pot fi inchiriate 24 de ore din 24, in orice anotimp, de la oricare dintre cele 6 statii automatizate si pot fi returnate la cea mai apropiata statie automatizata din sistemul I’Velo Urban.

Pentru a putea beneficia de serviciile sistemului, trebuie sa-ti creezi un cont pe www.ivelo.ro si sa te inregistrezi la unul dintre centrele I’Velo Relax din Parcul Herastrau (metrou Aviatorilor si Arcul de Triumf) si Parcul Tineretului (intrarea Gheorghe Sincai) pentru a primi cardul I’Velo. Inchirierea unei biciclete se face pe baza cardului personal I’Velo, iar validarea se face la orice statie automatizata I’Velo Urban, odata cu prima inchiriere.

Cat te costa sa inchiriezi o bicicleta prin sistemul de bike-sharing I’Velo Urban

10 lei pe zi sau 7 lei daca ai intre 16 si 25 de ani; 35 de lei/luna pentru cei peste 25 de ani si 25 de lei/luna pentru cei sub 25 de ani si 100 de lei/an sau 75 de lei pe an pentru cei cu varste cuprinse intre 16 si 25 de ani.

Descopera si “Tinute practice si moderne pentru bicicleta”!

Foto: PR