Locuri Abandonate pe care sa le vizitezi

Poate ca nu ti-a trecut prin minte pana acum ca niste locuri in care nu gasesti un magazin de suveniruri, nici o terasa la care sa te racoresti ori un hotel unde sa te odihnesti ar putea reprezenta un punct de atractie turistica. Daca, insa, te-ai saturat de vacantele tipice si esti in cautarea ineditului, afla ca exista in aceasta lume cateva locuri abandonate pe care sa le vizitezi inainte ca ele sa dispara pentru totdeauna.

Travel Channel a prezentat un colaj cu astfel de locuri abandonate pe care sa le vizitezi si imaginile sunt impresionante. Asadar, iata care sunt acele…

… locuri abandonate pe care sa le vizitezi

Maunsell Sea Forts, Marea Britanie. Localizate la 10 mile distanta de Thames Estuary, forturile au fost construite pe post de amplasamente de artilerie in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Acum, abandonate, Maunsell Forts pot fi vizitate in cadrul croazierelor, insa doar cu o singura conditie: vremea sa fie prielnica.

Maunsell Sea Forts

Epava SS America, de la Fuerteventura, Insulele Canare. Pe coasta Insulelor Canare se afla epava celebrei SS America, o nava de linie construita in 1939. Istoria lui SS America este una bogata si cuprinde episoade involburate. Se spune ca pe nava au fost transportati atat ofiteri nazisti, cat si trupe ale marinei americane sau pasageri. SS America a esuat in timpul unei furtuni, in 1993.

Astazi, turistii pot vizita Garcey Beach, de unde silueta navei este inca vizibila.

Fuerteventura SS America

Hotel del Salto, Columbia. Cu un amplasament superb, pe o stanca, si cu vedere la Cascada Tequendama, Hotel del Salto, aflat la periferia capitalei Bogota, a fost odata un luxos han destinat calatorilor instariti. Insa, dupa ce raul Bogota a fost contaminat, putini turisiti s-au mai aventurat in zona. Tocmai de aceea, in anii ’90, hotelul a fost
inchis. Locul este considerat acum unul infiorator si nu putini sunt aceia care sustin ca este bantuit, mai ales ca, in ultima vreme, este un loc preferat de catre sinucigasi.

Hotel del Salto

Penitenciarul Eastern State, Philadelphia. Este considerat unul dintre cele mai bantuite locuri din lume. Intinsa pe o suprafata de peste 44 de hectare, inchisoarea, acum abandonata, a fost deschisa in 1829. Acum, aici mai ajung grupuri de turisti fascinati de istoria locului de si povestile care se spun despre el. Si tot la penitenciarul Eastern State ii poti vedea, pe viu, pe cei de la emisiunea Ghost Adventures facandu-si treaba, in cautare de semnale din lumea de dincolo.

Eastern State Penitentiary

Gara Centrala din Michigan, Detroit. Cand a fost inaugurata, in 1913, era considerata cea mai inalta gara din lume. Din 1988,insa, cladirea, considerata candva simbol al progresului in Detroit, este inchisa, printre zidurile ei cazand prada vandalilor. Doar cei care sunt in cautare de senzational se mai aventureaza acum pe aici.

Michigan Central Station

Castelul Miranda, Belgia. Chateau Miranda – cunoscut si ca Chateau de Noisy (asta in ciuda faptului ca, de mai bine de 25 de ani, este gol si intr-o liniste mormantala) – atrage anual sute de exploratori urbani si istorici aflati in cautare de noi descoperiri din trecutul Belgiei. Construit in secolul al XIX-lea, in stil neo-gotic, castelul a avut de suferit de pe urma incendiilor si a furtunilor iar, in prezent, este in pericol de a fi demolat. Si acesta este unul dintre acele locuri abandonate pe care sa le vizitezi inainte sa dispara pentru totdeauna.

Castelul Miranda

Six Flags / Jazzland, New Orleans. Parcul de distractii Six Flags sta parca in asteptare in New Orleans, dupa ce a fost serios afectat cand Uraganul Katrina l-a lovit in plin, in august 2005. Acum, locul abandonat este vizitat
doar de catre exploratorii urbani.

Six Flags / Jazzland

Kayakoy, Turcia. Odata un oras grecesc infloritor, aflat in Turcia, acum este doar un oras-fantoma. Asta dupa ce a fost complet depopulat in anul 1923. Zona unde traiau aproximativ 25.000 de greci, care se alaturau, astfel, celor peste un milion de conationali ce traiau in intreaga Turcie, a fost pustiita dupa ce grecii au fost
repatriati, in urma razboiului greco-turc.

locuri abandonate pe care sa le vizitezi

Parcul de distractii Wonderland, Beijing. Un parc de distractii inspirat din Disneyland si care s-a dorit a fi cel mai mare din Asia, a fost doar un proiect maret transformat intr-un esec pe masura. Finantarea pentru acest cel mai mare parc de distractii din Asia a fost oprita odata cu criza financiara asiatica, la finalul anilor ’90. Acum, planurile sunt ca aici sa se construiasca un imens centru comercial.

locuri abandonate pe care sa le vizitezi

Casele OZN sin Sanzhi, Taiwan. Sunt cunoscute si ca Orasul Capsula. Aici, casele, cau au forma unor capsule, sunt nelocuite. Locul a fost gandit odata ca destinatie turistica la mare, insa proiectul a fost abandonat in 1980 din cauza lipsei fondurilor, dar si a straniilor accidente care s-au petrecut aici si care au nascut legenda ca zona ar fi fost bantuita. Mare parte dintre cladiri au fost demolate, restul s-au degradat, insa peisajul este pitoresc.

locuri abandonate pe care sa le vizitezi

Daca ti-a placut acest articol, da like  paginii noastre de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Dupa ce ai aflat care sunt acele locuri abandonate pe care sa le vizitezi, iti sugeram si trei destinatii de vacanta care sunt perfecte pentru meditatie.

Foto: Guliver, Flickr