de ce ar trebui sa pleci intr-o aventura

Share-uiesti povestile celor care au iesit din zona lor de confort si au pornit intr-o aventura. Ti se pare incredibil cum unii oameni au avut curajul sa se mute intr-o tara exotica, sa-si vanda casa pentru a locui pe o barca sau sa-si dea demisia si sa calatoreasca un an de zile in jurul lumii. Dar povestea lor ar putea fi povestea ta, iar tu ar trebui sa faci macar o data in viata o nebunie, sa pornesti intr-o aventura demna de povestit nepotilor.

Dupa cum bine spune Eleanor Roosevelt: “Scopul vietii este sa fie traita, sa te bucuri de o experienta la maximum si sa nu-ti fie teama de o noua experienta si mai intensa.” Cu alte cuvinte, noi crestem si devenim mai buni atunci cand plecam intr-o aventura. Dar daca momentan nu esti suficient de motivata sa faci asta am gasit cateva argumente pe huffingtonpost.com:

Rareori incercam ceva nou…

De ce ne-ar dori sa cautam o noua aventura cand ceea ce facem este atat de confortabil? De fapt, numai simplul fapt ca ne punem aceasta intrebare ar trebui sa ne faca sa incercam ceva nou. Un studiu arata ca aproximativ 42 la suta dintre oameni nu-si pot aminti cand a fost ultima data cand au plecat intr-o aventura.

… desi experientele noi sunt pe primul loc in wishlisturile noastre

Unul dintre cele mai mari defecte ale noastre ca angajati este ca nu folosim intotdeauna toate zilele noastre de vacanta. Avem deja atat de multe de facut, incat ideea de a lasa e-mailurile noastre pentru cateva zile pare un sacrilegiu. Insa conform aceluiasi studiu, mai mult de jumatate din oameni au printre prioritati vizitatarea unui loc nou, dar si o excursie intr-o tara exotica.

Impartirea aventurilor noastre cu oameni dragi le face si mai placute

Nu numai ca este important sa incerci cat mai multe aventuri, dar ar trebui sa impartasesti astfel de experiente si cu cei pe care-i iubesti. Un studiu publicat in revista Psychological Science a constatat ca persoanele care s-au implicat intr-o activitate placuta cu un prieten s-au simtit si mai bine in acel moment.

O aventura ne face mai fericiti pe termen lung

Studiile arata ca persoanele care iau parte la o varietate cat mai mare de experiente pastreaza sentimente pozitive si la mai mult timp dupa incheierea lor. In plus, chiar si experientele ceva mai marunte, cum ar fi de exemplu un zbor cu balonul, pot avea un impact major asupra starii noastre de spirit.

Experientele noi pot schimba modul in care privim timpul

Gandeste-te de cate ori nu te-ai trezit zicand “Wow, e Craciunul in cateva saptămani! Cum trece timpul…” Cand pornesti intr-o aventura iti intrerupi fluxul tau zilnic in cel mai bun mod posibil. Intr-un articol publicat in 2011 de New Yorker, neurologul David Eagleman explica modul in care felul in care vedem noi lucrurile familiare din jurul nostru afecteaza si perceptia noastra asupra timpului.

Citeste si: “Cum prinzi cele mai ieftine bilete de avion”!

Foto: Kalen Emsley/ stocksnap.io