Dupa nasterea fiicei sale si a Priscillei Chan, cofondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a facut un anunt istoric: va dona, pe timpul vietii sale si a sotiei lui,  99% dintre actiunile Facebook unor organizatii care au ca menire crearea unei lumi mai bune pentru copii.

Anuntul a fost facut intr-o ampla scrisoare pe care Mark si Priscilla i-au adresat-o fiicei lor, Max, si care a fost publicata pe pagina de Facebook a lui Mark Zuckerberg.

“Priscilla si cu mine suntem atat de fericiti sa-i spunem bine ai venit fiicei noastre Max pe aceasta lume. Cu ocazia nasterii ei, i-am scris o scrisoare despre lumea in care speram ca va creste. E o lume in care generatia noastra poate creste potentialul uman si sa promoveze egalitatea, prin vindecarea bolilor, personalizarea invatarii, crearea de energie curata, conectarea oamenilor, construirea de comunitati puternice, reducerea saraciei, oferirea de drepturi egale si raspandirea intelegerii intre natiuni. Suntem dedicati sa ne indeplinim mica noastra parte in crearea acestei lumi pentru toti copiii. Vom oferi 99% din actiune noastre la Facebook – circa 45 de miliarde de dolari – in timpul vietii noastre – pentru a-i ajuta pe altii sa imbunatateasca aceasta lume pentru generatiile viitoare. Va multumim tuturor din aceasta comunitate pentru toata dragostea si suportul oferit in timpul sarcinii. Ne-ati oferit speranta ca impreuna putem construi aceasta lume pentru Max si pentru toti copiii”.

Mark Zuckerberg, omul care schimba viitorul

In aceeasi scrisoare, inceputa “Dear Max / Draga Max”, fondatorul Facebook spune cat de mult s-a schimbat viata lui si a sotiei sale, dar mai ales cat de mult priveste la o perspectiva buna a vietii generatiei viitoare.

“La fel ca toti parintii, ne dorim sa cresti intr-o lume mai buna decat a noastra de acum. (…) Viata ta promite multe si speram sa fii fericita si sanatoasa sa o poti explora din plin. Noua ne-ai oferit deja motiv de a reflecta asupra lumii in care speram sa traiesti“, scrie Zuckerberg.

Mark Zuckerberg si sotia lui, casatoriti din anul 2012, au mai incercat sa aiba copii, insa primele trei sarcini nu au putut fi duse la bun sfarsit, a mai scris Zuckerberg, in varsta de 31 de ani, pe Facebook.

Mark Zuckerberg si Priscilla Chan s-au cunoscut la Universitatea Harvard, unde au fost colegi, si au avut o relatie de peste zece ani inainte de a se casatori.

Potrivit publicatiei Forbes, Mark Zuckerberg ocupa pozitia a 16-a in clasamentul celor mai bogati oameni din lume, in acest an, avand o avere estimata la 33,4 miliarde de dolari.

Facebook este cea mai mare retea de socializare din lume, avand 1,35 miliarde de utilizatori activi in fiecare luna, fapt care inseamna ca aproape jumatate din populatia conectata la internet la nivel mondial foloseste aceasta platforma macar o data pe luna, dupa cum relata la sfarsitul lunii octombrie 2014 publicatia The Wall Street Journal.

Foto: Facebook