Mituri despre Spania.

Vrei sa stii care sunt cele mai frecvente mituri despre Spania? Ca mancarea e extrem de picanta, ca spaniolii beau numai sangria sau ca paella are neaparat fructe de mare. Acestea sunt trei dintre ele.

Francezii poarta berete, germanii sunt foarte punctuali, englezii nu stiu sa gateasca si italienii sunt cel mai frumos imbracati. Toate acestea sunt unele dintre cele mai populare mituri despre tari ca Franta, Germania, Marea Britanie sau Italia. Dar adevarul e departe de  a fi acesta.

Desi multi romani locuiesc acum acolo, exista inca o multime de mituri despre Spania raspandite in tara noastra si nu numai. Iata care sunt cele mai frecvent intalnite mituri despre Spania. Unele sunt pure inventii. Altele, versiuni denaturate ale adevarului.

8 mituri despre Spania

1. La Sagrada Familia e o catedrala din Barcelona

Catedrala din Barcelona se numeste Catedrala Santa Eulalia si mai este cunoscuta drept La Seu. Se afla in apropierea cartierului gotic La Sagrada Familia, unde este si biserica neterminata realizata de Antonio Gaudi. De ce e acest lucru important? Pentru ca daca intrebi la hotel cum ajungi la catedrala din Barcelona vei fi indrumata catre Santa Eulalia, nu catre biserica lui Gaudi.

2. Paella e un fel de mancare cu fructe de mare

Unul dintre cele mai des intalnite mituri despre Spania este ca paella este un fel de mancare cu orez si fructe de mare. Ei bine, poti sa pui fructe de mare in acest fel de mancare, la fel cum poti sa pui si pe pizza. Dar poti sa pui si multe alte feluri de topping. Cea mai cunoscuta paella este paella Valenciana, care se face cu carne de pui, porc sau iepure, de obicei.

3. Corida e sport national

Se crede ca luptele cu tauri, corida, sunt sport national. Ceea ce e gresit in doua puncte de vedere. In primul rand, corida nu e sport. Si nici nu e extinsa la  nivel national. Sportul national spaniol este, de fapt, fotbalul.

4. Cel mai des se bea sangria

Sangria e o bautura aleasa in special pentru petreceri, ca un punch tropical la o petrecere cu multe cocktailuri. De fapt, motivul pentru care a aparut sangria este ca toata lumea sa poata bea ceva ieftin. Sigur ca aceasta bautura poate fi facuta si cu mai mare atentie, dar nu exista o reteta traditionala. 95% din oamenii care beau sangria in baruri sunt turisti. Spaniolii nu prea beau asa ceva. Este doar unul dintre cele cateva mituri despre Spania.

5. Flamenco e un dans popular in Spania

Flamenco presupune si dans, dar nu este predominant un dans. Flamenco presupune chitara, voce, dans si castaniete. Dintre toate acestea, daca e sa se renunte la ceva, se renunta la dans, potrivit Gospain.about.com. Flamenco a migrat din Andaluzia catre Barcelona si Madrid.

6. Oricand ai merge in vizita, e foarte cald

Printre cele mai des intalnite mituri despre Spania este acela ca, oricand ai merge sa calatoresti in aceasta tara, sa te pregatesti pentru caldura. De aceea, multi si-au luat cu ei creme de protectie solara in octombrie. Dar nu e asa! Toamna si iarna ploua destul de mult, iar in Madrid si in orasele vestice si nordice poate fi extrem de frig! Spania nu este un paradis tropical!

7. Mancarea spaniola e iute ca cea mexicana

Rareri mancarea din Spania este foarte picanta. Si, de obicei, atunci cand gasesti asa ceva, trebuie sa stii din start ca ea e facuta special pentru turisti. Tocmai pentru ca ei se asteapta sa gaseasca in Spania mancare picanta.

8. Tapas e un fel de mancare

Tapas e un fel de a consuma mancare, nu un fel anume de mancare. In tapas poti sa pui orice. Paella, cuscus, creveti si chiar hamburgeri.

Acum ca stii principalele mituri despre Spania, afla si cum sa faci Paella cu fructe de mare. 

FOTO: Guliver