Nu este niciun secret ca superproductia HBO Sex and the City – care a examinat vietile a patru femei din Manhattan, diferite, dar foarte apropiate, si care a rulat in perioada 1998 – 2004 – a fost apreciat pentru viziunea onesta pe care a avut-o despre relatii, dragoste si viata.

Ne-a placut in mod special faptul ca Sex and the City a inclus si o multime de momente feministe, care au inspirat femei de pretutindeni, si care au fost extrem de revolutionare pentru momentul in care au fost difuzate.

Fara Sex and the City nu ar fi existat in prezent o multime de discutii sincere despre sex si probabil multe personaje feminine nu s-ar fi nascut niciodata. Aici sunt unele dintre cele mai interesante momente punctate intr-un articol de pe bustle.com:

Sex and the City si momentele care ne-au facut sa ne raportam altfel la relatii

Cand Carrie i-a spus lui Aidan ca nu este pregatita de casatorie

Chiar si cele mai inraite fane ale lui Carrie Bradshaw nu au inteles de ce ea l-a lasat sa scape pe Aidan. Insa desi el parea o “captura” in toata regula, el nu era pe aceeasi lungime de unda cu Carrie in acel moment.

Cand Miranda ia o decizie neasteptata cu sarcina ei

Atunci cand Miranda se trezeste insarcinata cu copilul fostul ei iubit, ea se lupta cu diferitele optiuni pe care le are la dispozitie si chiar isi face o programare la avort, inainte de a decide ca de fapt nu vrea sa faca asta. In acelasi episod, se dezvaluie si faptul ca atat Samantha, cat si Carrie au facut avorturi in trecut, insa fiecare femeie trebuia sa ia decizia care i se potriveste ei cel mai bine.

Cand Miranda l-a cerut in casatorie pe Steve

Cei doi au fost cand impreuna, cand despartiti, dar in cele din urma Miranda a decis ca-si doreste sa fie mereu impreuna cu Steve. Propunerea Mirandei pentru Steve a fost o minunata inversare de roluri care ne-a reamintit ca nu trebuie sa asteptam neaparat ca el sa apara intr-o zi cu inelul…

Cand Charlotte il paraseste pe Trey ca sa devina mama

Charlotte a crezut ca a gasit barbatul perfect atunci cand l-a intalnit pe medicul de succes din Upper East Side, dar in cele din urma a constatat ca opiniile lor nu erau asemanatoare. Atunci cand Trey a decis ca nu vrea sa incerce sa aiba un copil sau sa adopte unul, Charlotte i-a spus ca nu poate fi cu o persoana care nu ia in calcul ideea de a avea o familie cu ea. Alegerea lui Charlotte de a fi mama poate parea mai “traditionala”, dar luarea deciziilor de una singura este un act feminist cu care si-a trasat propriul drum.

Cand Samantha l-a urmarit pe Smith

Barbatii pot urmari femeile mai tinere, fara ca o alta persoana sa se uite chioras la ei, asa ca de ce nu o femeie mai in varsta nu poate urmari un tip mult mai tanar decat ea? Samantha nu a aut nicio problema cu asta si-n cele din urma s-a indragostit de el mult mai tare decat si-ar fi imaginat…

Cand Samantha a decis ca e momentul sa se puna pe primul loc

Din punct de vedere tehnic, aceasta scena a aparut Sex And The City: The Movie, dar ea a fost inclusa pentru ca e o continuare a relatiei dintre Samantha si Smith. Atunci cand Samantha isi da seama ca viata ei profesionala si sociala e pusa pe plan secund pentru Smith, ea decide ca trebuie sa revina in prim-plan. Samantha il iubeste pe Smith, dar nu este dispusa sa renunte la fiecare parte a vietii sale pentru a fi cu el – si-n cele din urma realizeaza si ca se iubeste pe ea insasi un pic mai mult.

Citeste si “Lectii valoroase de viata dintr-un serial faimos”!

Foto: Guliver