cum sa alegi aranjamentul floral

Orice mireasa isi doreste aranjamente florale deosebite, flori care sa ii reprezinte personalitatea si care sa ii infrumuseteze cea mai speciala zi. Cum sezonul nuntilor este la start, am obtinut cateva ponturi despre cum sa alegi aranjamentul floral, de la un profesionist cu experienta in astfel de evenimente. Daca te pregatesti sa devii mireasa, ori vrei sa-ti ajuti o prietena care se va casatori recent, tine cont si de aceste sfaturi.

Tot ce trebuie sa stii pentru inceput este ca “a alege dintre toate aranjamentele florale disponibile pe piata nu este o decizie de moment, ci un proces de durata”, subliniaza Catalina Mincu, organizator de evenimente An-Ca Events. Asadar, daca iti doresti un aranjament floral perfect, trebuie sa fii dispusa sa parcurgi fiecare etapa.

Cum sa alegi aranjamentul floral pentru nunta

Incepe cu putina inspiratie. Revistele si fotografiile online pot fi surse foarte bune in acest sens. Iti poti considera obiectivul atins atunci cand ai o idee clara despre ce iti place in materie de aranjamente florale. Pentru ca aranjamentul floral perfect trebuie sa fie perfect in primul rand pentru tine.

Continua cu ceva planificare. Acum ca iti cunosti gusturile in materie de flori, trebuie sa iei in considerare si alti factori. Bugetul este unul dintre acestia, avand o influenta majora asupra aranjamentului floral final. Cum sa alegi aranjamentul floral care sa fie si frumos si peste masura de costisitor? Cheia se afla la florile pe care le alegi. Daca sunt de sezon, costurile sunt mai moderate. Daca alegi flori rare, exotice, atunci cheltuiala ar putea fi mai mare

Un alt factor este cantitatea: in functie de numarul de invitati si marimea salii, trebuie sa determini cantitatea de flori de care ai nevoie, spune specialistul. Nu in ultimul rand, trebuie sa stii deja care este paleta de culori si stilul care o sa iti defineasca nunta.

Spune tot ce iti trece prin cap despre acest subiect

Informatiile de mai sus – buget, cantitate, paleta de culori si stilul nuntii – sunt esentiale pentru designerii floristi care te vor ajuta sa stabilesti cum sa alegi aranjamentul floral, dar iti si vor implini visul de a avea decorul mult visat pentru una dintre cele mai importante zile din viata ta.

Insa nu te opri aici: spune, inainte de definitiva comanda, orice consideri ca ar putea fi relevant astfel incat sa te bucuri de aranjamente florale deosebite in ziua ta speciala. Ca sa nu treci nimic cu vederea, imparte informatiile utile in doua categorii:

  • Detalii despre tine: gusturile tale, stilul tau, florile care iti plac etc.
  • Detalii despre eveniment: numar de invitati, rochia de mireasa, locul unde va avea loc evenimentul, culorile folosite etc.

Aici se incheie partea dificila pentru tine – din acest punct, sarcina va fi preluata de catre designerii floristi.

Tu mai trebuie sa selectezi culorile aranjamentului floral. Alege culorile in functie de paleta de culori a nuntii, dar si de semnificatiile culorilor.

Iata cateva exemple despre cum sa alegi aranjamentul floral in functie de culorile florilor:

  • Florile albastre inseamna pace, deschidere, serenitate, calmarea grijilor.
  • Florile albe simbolizeaza inocenta, eleganta, frumusete simpla.
  • Florile roz sunt semn de fericire, gratie, delicatete.
  • Flori galbene inseamna veselie, prietenie, noi inceputuri.

cum aledi aranjamentele de nunta

Mesajul florilor la nunta

Ia in calcul sezonul in care va avea loc nunta, dar si mesajul florilor. Semnificatia florilor trebuie sa fie in concordanta cu stilul nuntii tale. Bujorii roz pal sunt potriviti pentru o nunta delicata, gratioasa, pe cand
calele si orhideele pot fi alese pentru una sofisticata si eleganta.

Buchetul de mireasa, piesa de rezistenta

Alege buchetul de mireasa incercand sa-l potrivesti cat mai bine cu rochia.Daca ai un buget limitat, foloseste florile mai scumpe doar la buchetul tau, este sfatul specialistului. Buchetul miresei este mereu in
centrul atentiei si este preferabil sa tai costuri de la florile pentru amenajarea salii, daca esti nevoita, dar sa nu faci rabat de la buchet.

La final, imagineaza-ti tabloul complet: buchetul de mireasa, cocardele, florile pentru amenajarea salii – toate acestea trebuie sa aiba un stil comun si sa faca parte din aceeasi poveste.

Foto: An-Ca Events, Facebook

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!