Obiceiuri care te expun atacurilor de phishing. Evita-le!

Printre cele mai frecvente obiceiuri care te expun atacurilor de phishing se afla logarea la retele WiFi publice, prin care hackerii te pot gasi mai usor. Afla asadar cum sa te feresti de hackerii care vor sa-ti fure banii!

Folosesti cardul peste tot, asa e? In afara de cateva magazine care accepta doar cash, platesti cu cardul. Ceea ce e bine, dar, din pacate, nu e chiar sigur pentru “portofel”, din cauza hackerilor. Dar ce poti face? Doar nu o sa renunti sa platesti folosindu-ti cardul doar din cauza asta. Totusi, ar fi bine sa te feresti de cateva obiceiuri care te expun atacurilor de phishing.

4 obiceiuri care te expun atacurilor de phishing

1. Oferi informatii tu insati

Niciodata – dar niciodata! – nu impartasi altora PIN-ul tau si nu pune fotografii cu cardul tau pe Instagram sau alta retea de socializare. Nici macar cei mai apropiati prieteni nu trebuie sa aiba parolele de la cardurile tale!

2. Te loghezi la retele WiFi publice ca sa faci banking online

Iti verifici vreodata contul bancar intrand pe internet de la retele WiFi publice? Acesta este unul dintre cele mai frecvente obiceiuri care te expun atacurilor de phishing. Cand faci asa ceva, hackerii pot avea acces mai usor la parolele tale. Nu folosi niciodata parole importante cand intri in felul acesta pe WiFi!

3. Folosesti cardul de cumparaturi

Cand folosesti cardul de salariu, cheltuiesti atat cat ei pe el. Pana la urmatorul salariu, desigur. Dar daca folosesti un card de cumparaturi sau daca ai descoperire de cont, e mai periculos! Daca un hacker ajunge in posesia datelor tale, iti poate fura toti banii! Iti poti recupera banii de la banca, dar ar dura extrem de mult si nici macar nu e o rezolvare sigura! Mai bine eviti aceste obiceiuri care te expun atacurilor de phishing folosind un card pe care nu ai o suma uriasa de bani. Din cand in cand, verifica ce bani mai ai pe card si tine evidenta sumelor cheltuite.

4. Cumperi online cu smartphone-ul

Smartphone-urile sunt grozave si poti sa faci o multime de lucruri cu ele, inclusiv cumparaturi online. Dar tocmai acest lucru creste riscul de frauda. Tehnologia mobila nu e atat de avansata ca cea de pe desktop si nici nu ai antivirus pe mobil. De aceea, tranzactiile prin intermediul moblului nu sunt o idee prea buna, scriu cei de la Elitedaily.com.

FOTO: Guliver

Citeste si: Cum iti protejezi datele personale pe internet.