Muguri de pin prajiti fara ulei, crocanti si aurii: aceasta este cea mai simpla inovatie pe care o poti face unei salate pentru a testa un gust cu totul diferit. Iti spunem si ce alte preparate clasice, de la dulciuri la paine, poti transforma cu ajutorul mugurilor de pin.

muguri de pin salata
Muguri de pin in combinatii de senzatie. Iata cum sa ii prepari!

Muguri de pin intr-o reteta rapida si delicioasa

Iata o reteta de salata cu muguri de pin pe care eu o prepar des pentru ca este incredibil de usoara si gustoasa.

Secretul acestei salate e dressingul foarte gustos, cu putine calorii, la care trebuie sa ai mare grija. Ingredientele pe care ti le-am recomandat sunt nu numai dlicioase, dar si sanatoase. Tendinta generala e sa inlocuim ingredientele din reteta originala cu ceea ce avem prin casa. Numai ca asa, fara sa ne dam seama, ajungem sa crestem numarul de calorii dintr-o salata. Ca idee generala, foloseste intotdeauna la salate un dressing cu putine calorii – incearca sa renunti la asocierea dintre gustul bun si numarul mare de calorii. Aceeasi savoare o poti obtine facand combinatii istete, fara sa adaugi salatelor valori care sunt in defavoarea sluetei.

Ingrediente pentru salata cu muguri de pin

Ai nevoie de: 1 salata romana, 1 mana de rucola, ¼ ceasca de muguri de pin, 1 lingurita de mustar Dijon, 1 lingura de otet balsamic, 2 linguri de ulei de masline extravirgin, ¼ lingurita de sare si ¼ lingurita de piper proaspat macinat.

Prajeste fara ulei mugurii de pin intr-o tigaie mica, pe foc mediu, pana devin usor maronii, 3-4 minute.

Fa dressing-ul combinand mustarul, otetul, uleiul, sarea si piperul. Rupe salata intr-un bol, adauga dressing-ul, amesteca si presara mugurii de pin deasupra.

Poti folosi muguri de pin cruzi, insa prajirea le intensifica si mai mult gustul si ii face crocanti.

Citeste in continuare la ce alte preparate poti folosi mugurii de pin si care sunt beneficiile lor.

Foto: Guliver