Cum se recicleaza cosmeticele

Daca esti genul organic, bio, eco, stii ca una dintre responsabilitatile tale este reciclarea, inclusiv cea a ambalajelor cosmetice.

Esti adepta unui stil de viata sanatos, iar spiritul eco face parte din tine? Iubesti mediul, ai grija de el, dar si de tine, de aceea in trusa ta de machiaj se afla numai produse organice. Insa cu siguranta ti-a scapat un aspect: reciclarea ambalajelor cosmetice.

Desi produsele sunt bio sau organice, putine dintre ambalajele lor sunt bioegradabile, astfel incat ar trebui sa te gandesti serios la cum sa reduci portia de deseuri cosmetice care ajung zilnic in mediu.

Iata cateva tipsuri de la Ecolife:

Achizitioneaza produse de beauty care au rezerve. Astfel, dupa ce se termina primul, nu mai esti nevoita sa cumperi o alta cutie de fond de ten, ci doar rezerva. Acelasi lucru se poate intampla si cu parfumurile sau cu cremele, unele dintre ele fiind disponibile si in varianta de rezerva.

Reciclarea inteligenta

Alege mare in loc de mic. Tot in ceea ce priveste cremele, de preferat sunt recipientele mari in locul celor mici. Pana la urma, cel care intereseaza este continutul, nu ambalajul. De ce sa dai bani de fiecare data pe cutii si cutiute?

Daca poti, renunta de tot la ambalaje. Exista pe piata acum produse cosmetice foarte bune care se vand vrac. Unt de corp, creme, spumant de baie, sampon solid sau crub, toate se pot cumpara la kilogram si le primesti in recipiente de hartie sau din sticla, ambele prietenoase cu mediul.

Spala frecvent aplicatoarele pentru farduri. Astfel, acestea se mentin in stare buna mai mult timp. In plus, te pazesti de microbii care se acumuleaza acolo.

Nu cumpara mai multe produse decat ai nevoie. Toate au termen de valabilitate si, daca sunt organice cu adevarat, acesta ar trebui sa fie unul redus. In plus, daca le vei folosi dupa expirare, acest lucru iti poate afecta sanatatea.

Si, tine minte: plasticul se recicleaza in functie de culoare si de tipul polimerului din compozitie, insa nu toate tipurile de plastic pot fi colectate de firmele specializate. Ajuns in mediu, plasticul este deosebit de periculos, deoarece nu este biodegradabil si contine aditivi cu potential cancerigen si mutagen.

Afla de la noi si despre Fata eco a modei: Stella McCartney si protectia mediului