Cele mai bune orase din lume unde sa cunosti oameni noi.

Cand vrei sa cunosti oameni noi, e bine sa calatoresti mult. De obicei, locuitorii oraselor turistice sunt foarte primitori. Afla care sunt cele mai sociabile orase din lume si fa-ti planul de calatorii!

O parte din distractia de a calatori in diferite orase este sa interactionezi cu localnicii si sa cunosti oameni noi, din toate colturile lumii. Peste tot poti sa cunosti oameni noi, dar unele orase sunt speciale si favorizeaza socializarea.

Independent.co.uk a facut o lista cu astfel de orase, pornind de la un studiu realizat pe 12.000 de persoane in 39 de orase, din 28 de tari. Rezultatele care au desemnat cele mai bune orase unde sa cunosti oameni noi au luat in calcul trei categorii: activitatea sociala (cat de des rezidentii se vad cu prietenii, cat de des ies sa bea ceva in oras si cat de des folosesc retelele de socializare), atitudinea fata de socializare (cata valoare se acorda socializarii fata in fata, distractiilor de acasa si comparatia intre sociabil versus egoist) si mediul social (cat de des dau petreceri localnicii si cat de deschisi, de toleranti si de incredere sunt ei).

20 de orase unde sa cunosti oameni noi

 1. Kuala Lampur, Malaysia

In Kuala Lumpur e ceva obisnuit sa iesi sa mananci si sa bei cu prietenii, in oras. Din acest punct de vedere, orasul a fost pe locul al patrulea in ceea ce priveste frecventa cu care se iese in oras. De fapt, s-a aflat imediat dupa orase mari ca New York City, Chicago si Boston.

 1. Berlin, Germania

Rezidentii din Berlin au mare incredere unii in altii, fiind pe locul al doilea la capitolul incredere in prieteni.

 1. Milano, Italia

Cei care ajung la Milano sunt foarte deschisi la minte, mai ales cand calatoresc. Le place sa impartaseasca din cultura locului si sa petreaca.

 1. Vancouver, Canada

Vancouver e pe locul al zecelea in ce priveste activitatea sociala. Locuitorilor din acest oras le place sa socializeze, sa ia masa in oras si sa foloseasca retelele de socializare.

 1. Helsinki, Finlanda

Helsinki a fost pe locul al doilea in privinta felului in care locuitorii lui apreciaza interactiunile fata in fata. De aceea, e unul dintre cele mai potrivite orase unde sa cunosti oameni noi: acestora le place mai mult sa stea de vorba decat sa faca sport, sa se uite la TV sau sa mearga la cumparaturi.

 1. Varsovia, Polonia

Polonezilor le place sa-si distreze oaspetii acasa. Vor mai mult sa stea la povesti decat sa joace jocuri si sa se uite la televizor.

 1. Baltimore, Maryland – SUA

Baltimore sta bine la capitolul socializare prin intermediul retelelor speciale – Facebook, Twitter si celelalte.

 1. Paris, Franta

Parizienilor le place sa stea de vorba fata in fata. Capitala Frantei s-a plasat pe locul al doilea din acest punct de vedere, dupa orasele scandinave Copenhaga si Helsinki. Locuitorii acestor orase apreciaza cu adevarat socializarea reala.

 1. Sydney, Australia

Si orasul australian Sydney e un loc bun unde sa cunosti oameni noi. Locuitorii lui apreciaza mai degraba oamenii sociabili decat pe cei orientati catre sine. Le place sa dobandeasca noi experiente si sa faca parte din comunitate, mai mult decat sa dobandeasca bunuri materiale si sa isi atinga scopuri egoiste.

 1. Toronto, Canada

Cei din Toronto sunt oameni de incredere.

 1. Dublin, Irlanda

Dublin e pe locul al patrulea in ceea ce priveste felul in care rezidentii de aici apreciaza socializarea. Orasul vine dupa Goteborg, Copenhaga si Stockholm.

 1. Hamburg, Germania

Hamburg are un mediu social propice cunoasterii de persoane noi. Rezidentii de aici sunt distractivi, deschisi, toleranti si de incredere.

 1. Roma, Italia

Ca si Milano, Roma sta bine la capitolul “deschidere”, ceea ce inseamna ca localnicii se implica in comunicarea cu turistii si le impartasesc din cultura lor. Roma e, de asemenea, un loc bun in care sa experimentezi viata de noapte si unde poti cu usurinta sa cunosti oameni noi.

 1. Madrid, Spania

Rezidentilor din Madrid le place sa se distreze si sa petreaca. Un procent ridicat din localnici spune ca ar folosi orice pretext ca sa petreaca.

 1. Copenhaga, Danemarca

Si celor din Copenhaga le place sa socializeze, in special sa petreaca timp de calitate cu prietenii acasa. Sunt atat de toleranti, incat accepta cu usurinta tot felul de orientari sexuale.

 1. New York, SUA

Orasul New York e considerat al cincilea cel mai sociabil oras din lume si exceleaza, in general, la activitati sociale. Practic, new yorkezii ies in oras sa ia masa si sa bea mai mult decat locuitorii oricarui alt oras din lume.

 1. Boston, Massachusetts

Boston e pe locul al treilea, dupa Chicago si New York City, la activitatea sociala.

 1. Chicago, Illinois

Chicago s-a luptat cu Boston si New York pe primele locuri ale celor mai bune orase in care sa cunosti oameni noi. Locuitorii din Chicago socializeaza des cu prietenii, atat fata in fata, cat si pe retelele de socializare.

 1. Stockholm, Suedia

Stockholm e pe locul al doilea in ceea ce priveste mediul social. Localnicilor le place sa mearga la petreceri si sunt sociabili cand calatoresc, au incredere in prietenii lor si sunt toleranti in tot felul de situatii sociale. De fapt, e cel mai tolerant oras din lume.

 1. Goteborg, Suedia

Cel mai bun loc in care poti sa cunosti oameni noi e Goteborg, aflat pe locul intai ca “mediu social” si “valori sociale”. Rezidentilor din acest oras le place sa petreaca, le plac interactiunile fata in fata, au incredere in prieteni, sunt sociabili cand calatoresc si sunt foarte deschisi si toleranti in diferite situatii.

FOTO: Guliver

Citeste si: 10 destinatii de vacanta unde sa mergi singura.