Bucuresti Mall – primul mall din Bucuresti si din tara – se relanseaza. Odata cu acest eveniment mi-am amintit cat de multe intamplari ma leaga de acest loc. De la unele profesionale, la unele cat se poate de personale!

Cand mi-am inceput cariera in presa scrisa, ca redactor de moda la revista Viva, stateam uneori mai mult la Bucuresti Mall decat acasa. Pentru ca trebuia sa aleg pentru fiecare numar al revistei zeci de tinute, stiam tot ce misca in mall. Fiind singurul loc in care gaseam magazinele cu bradurile de care aveam nevoie – era primul mall din tara! – eram martora “vietii proprii” pe care Bucuresti Mall o avea.

Stiam cum arata vitrinele fiecarui magazin, ma salutam cu angajatii, nu-mi scapa nicio noutate!

In plus, ajunsesem ca si o parte din timpul liber sa mi-o petrec tot acolo. Ma bucuram in voie de primul cinematograf “ca in afara” de la noi din tara.

Si, tocmai pentru ca mergeam atat de des la Bucuresti Mall, invatasem si punctele care nu erau in aria mea profesionala, dar care ma ispiteau… personal. Vazusem un salon de realizare a tatuajelor. I-am dat tarcoale saptamani intregi. Ma tenta tot mai mult idea de a-mi face un tatuaj, dar imi era frica!

Din aceasta indecizie au rezultat multiple alte vizite la mall. Ma duceam la baietii care faceau tatuajele si le ceream tot felul de informatii. O documentare riguroasa era esentiala pentru a decide daca ma tatuez sau nu. Asadar, de la cat de mult doare – de fapt, nimeni nu-ti poate spune asta pentru ca fiecare corp are propriile reactii si o toleranta la durere individuala – pana la recurenta intrebare “Si totusi, ce fac daca ma plictisesc de el?” – cred ca nimic nu a ramas neinvestigat.

Intr-un final, in Bucuresti Mall mi-am facut primul tatuaj!

Acum, cand acest mall se relanseaza – tocmai pentru a tine pasul cu nevoile cumparatorilor – imi dau seama cat de important a fost in vietile noastre. Dupa ani intregi in care doar ne imaginam cum ar arata un astfel de centru, Bucuresti Mall a introdus, dupa parerea mea, notiunea de shopping in Romania.

bucuresti mall

Cine nu se ducea la mall, pierdea un “ritual” post-tranzitie. Cum “plimbarile” la mall au devenit o activitate banala in viata noastra, va provoc sa va amintiti cum era in 1999, cand s-a deschis Bucuresti Mall. Poate nu v-ati gandit la asta, dar inaugurarea acestui mall a insemnat un punct de cotitura in viata noastra!
In a mea cel putin, a fost. Am de acolo o amintire… scrisa pe piele!