Plaje salbatice din Europa. Top 5 zone accesibile.

Plaje salbatice din Europa – cum sa le gasesti, cand peste tot sunt mii de turisti? Ei bine, exista si plaje mai izolate unde poti sa mergi cu familia, cu iubitul sau – de ce nu? – singura, ca sa te regasesti.

Marea si plajele sunt locurile perfecte pentru vacante frumoase, potrivite pentru toata lumea. Din copilarie la maturitate, in cuplu sau cu prietenii, cu intreaga familie sau cand cauti solitidinea, o plaja poate sa iti ofere tot ce iti doresti intr-un anumit moment. Dar plaja perfecta poate fi greu de gasit, mai ales daca esti obisnuita sa mergi mereu in locuri aglomerate. Exista insa cateva plaje salbatice din Europa despre care probabil ca nu ai auzit inca, dar e bine sa le iei in calcul!

Telegraph.co.uk a facut o lista cu astfel de plaje salbatice din Europa, iar eu am selectat cinci dintre ele, pe care ti le recomand. Vei gasi aici ceva pentru orice stare de spirit iti doresti sa atingi. Unele sunt mai izolate, altele sunt in apropierea satelor neschimbate de zeci de ani.

5 plaje salbatice din Europa

1 Cies Islands, din Galicia, Spania

Cunoscut de catre localnici drept Caraibele Galician, multumita plajelor cu nisip stralucitor, Islas Cies din Galicia este un arhipelag de trei insule in nord-vestul Spaniei. Rodas e cea mai lunga plaja de aici, dar si cea mai draguta. Aici nu au acces mai mult de 2.200 de turisti zilnic si nu exista hotel, ci doar loc de campat si cateva restaurante. Nu exista nici biciclete, nici masini. E una dintre cele mai dragute plaje salbatice din Europa. Cine merge aici? De obicei, familiie si cuplurile.

2 Llafranc, Costa Brava – Spania

Costa Brava are golfuri mici, cioplite pe o coasta plina de dealuri. In centru, se afla satul pescaresc Llafranc, care este destul de mare incat sa tina ocupata o familie o saptamana intreaga, dar destul de mic incat sa ai parte de liniste.

3 Monsul, Andaluzia

In sudul Spaniei, se afla una dintre cele mai frumoase plaje salbatice din Europa: Monsul. De fapt, un sir de plaje salbatice din parcul natural Cabo de Gata. Are stanci colorate in ruginiu, mustar, mov, negru, gri si alb. Pe coasta se afla turnuri de observare, construite in urma cu sute de ani, pentru apararea in fata piratilor si a altor invadatori. Cine vine aici? Escapistii.

4 Comporta, Alentejo – Portugalia

La o ora si jumatate la sud de Lisabona, in Peninsula Troia, se afla una dintre cele mai uimitoare plaje salbatice din Europa. Nisip alb si apa turcoaz pe o distanta de 10 kilometri, unde de-abia daca vezi oameni, exceptand varful de sezon. Cei care vin aici sunt oameni care cauta Portugalia autentica.

5 Palagruza, Coasta Dalmata din Croatia

Mica insula Palagruza se afla intre Croatia si Italia si are putina vegetatie mediteraneana. Palagruza este nelocuita, exceptandu-l pe paznicul farului. Aici exista doua plaje de prundis, Stara Vlaka si Veli Zal, marginite de apa azurie si singuratate. Nimeni nu te va deranja daca vii aici, e un loc perfect pentru cei care cauta izolarea.

FOTO: Guliver

Citeste si: Destinatii de vacanta pentru anul 2017. Bucket list de calatorie.