plantele decorative in apartament

Pasiunea pentru gradinarit este din nou de actualitate si nu doar cei care au casa cu gradina au imbratisat-o. Si nu, nu e vorba de revenirea anilor ’70. Oamenii pur si simplu au realizat ca se simt mai bine cand sunt inconjurati de plante decorative, care simbolizeaza natura, plus ca este o pasiune rentabila.

dormitor cu plante decorative

Plantele decorative sunt mai accesibile decat florile taiate si poti sa le pastrezi mult timp. Oamenii cred in prima faza ca este foarte greu sa ai grija de plante. Pastrarea unei plante vii vine cu un sentiment de realizare – pentru ca ea e perceputa ca un mic animal de companie. Ea-ti ofera senzatia ca ai facut ceva constructiv. Plus ca arata foarte-foarte bine in orice casa.

planta decorativa pe masa

Acele imagini de pe Pinterest cu peretii albi, un pat jos si o planta uriasa care domina intregul decor nu sunt greu de obtinut. Si nu ai nevoie de un arhitect pentru a-ti crea propria jungla de apartament.

plantele decorative pe pereti

Ai la dispozitie doua modalitati prin care-ti poti decora casa cu plante. Poti alege specii mari, statement sa le zicem, sau, daca spatiul este limitat, poti utiliza plante mai mici. Plantele suculente cum este de exemplu aloe au devenit din ce in ce mai populare pe Instagram si gasesti atat “modele” de dimensiuni mici, cat si variante mari. Si e foarte usor sa ai grija de ele, pentru ca nu au nevoie de multa apa.

Plantele decorative in ghiveci nu sunt singurele variante prin care-ti poti transforma apartamentul

Iti poti planta chiar un intreg perete viu. Cu toate ca acest lucru poate dura un pic mai mult, iar intretinerea sa nu este mereu usoara, aspectul sau merita din plin efortul. Sau daca ti se pare prea complicat poti prinde chiar ghivecele de pereti.

perete cu plante decorative

O alta modalitate simpla prin care obtii un interior verde este instalarea unui terariu, o lume in miniatura pe care o poti aseza in orice recipient din sticla. In el, poti creste plante suculente si cactusi printre pietricele decorative, muschi sau ornamente de dimensiuni mici. Terariile sunt perfecte pentru incepatori pentru ca nu trebuie sa le acorzi prea multa atentie.

terariu cu plante decorative

Oricare ar fi plantele decorative pe care le alegi pentru spatiul interior, pozitionarea lor nu trebuie sa fie limitata la o singura camera. Ferigile care sunt foarte populare in acest moment se simt bine in locurile umede, cum sunt de exemplu baile.

plantele decorative in baie

De asemenea, nu trebuie sa asezi plante doar in locuri evidente. Nu e nicio problema daca asezati cateva si-n bucatarie. Rozmarinul, lavanda si menta arata frumos ca plante de sine statatoare, si miros incredibil de bine.

Daca vrei sa citesti mai multe despre ingrijirea plantelor te sfatuiesc sa arunci un ochi si pe articolul: “Flori in ghiveci: cum trebuie ingrijite ca sa nu moara”!

Foto: Pinterest.com