Problemele cu somnul nu sunt o raritate. Statisticile oferite de American Academy of Sleep Medicine sunt cel putin ingrijoratoare si tocmai de aceea ne-am gandit sa-ti prezentam si tie un playlist publicat pe huffingtonpost.com, care te ajuta sa adormi...

Conform rapoartelor de la Institutul National de Sanatate, intre 50 si 70 de milioane de americani, au probleme serioase cu somnul. Ei nu pierd doar 1-2 ore de somn, ci le este adesea greu sa adoarma si orice zgomot le perturba somnul. Daca stai pana noaptea tarziu cel putin de trei ori pe saptamana timp de o luna, atunci sunt sanse mari sa suferi de o insomnie acuta, ce afecteaza aproximativ 30 la suta din adulti.

O modalitate de a rezolva aceasta crize de somn si de dormi mai mult este sa asculti muzica linistitoare in pat. Sau cel putin asta s-a aflat dupa ce s-a facut un studiu pe 40 de femei, ce au ascultat melodii care de ajuta sa adormi. In special, o anumita piesa le-a facut pe toate sa aiba o stare de somnolenta “Weightless”, melodia formatiei britanice Marconi Union, realizata in colaborare cu terapeuti muzicali. Aceasta a fost pusa special pentru a diminua stresul, tensiunea arteriala, folosind armonii perfect si probe electronice de sunete din natura.

Academia britanica de terapie pe baza sunetelor a numit “Weightless”, “cea mai relaxanta piesa care a fost facuta vreodata” si revista Time a numit-o una dintre cele mai bune inventii ale anului. De la lansarea sa pe SoundCloud, mai mult de 6 milioane de persoane au ascultat-o.

Daca aceasta muzica nu e pe stilul tau atunci poti incerca cu Ed Sheeran si “Thinking Out Loud”. Anul trecut, serviciul gratuit de muzica digitala Spotify, a trecut prin aproape 3 milioane de liste cu muzica de somn generate de utilizatori si a descoperit ca piesa lui Sheeran a dominat topurile din intreaga lume.

Daca asculti muzica linistitoare cu melodii mai lente, ea poate avea un efect biologic asupra corpului nostru, explica Jose Colon, M. D., autor al bestsellerului Sleep Diet: A Novel Approach to Insomnia. Anumite melodii pot ajuta la incetinirea ritmului cardiac si respiratiei, care, la randul lor, pot incetini activitatea creierului, confirma un studiu din 2010 publicat in Journal of Hypertension. Cand ritmul cardiac incetineste, mintea ii urmeaza exemplul, si va intra in aceeasi stare de relaxare de care ai nevoie pentru somn, spune Colon.

Playlist de somn: 10 piese care te ajuta sa adormi

Thinking Out Loud – Ed Sheeran
All of Me – John Legend
Earned It (from Fifty Shades of Grey) -The Weeknd
Let Her Go – Passenger
Skinny Love – Birdy
Say Something – A Great Big World, Christina Aguilera
FourFiveSeconds – Rihanna, Paul McCartney, Kanye West
Fix You – Coldplay
Photograph – Ed Sheeran
Latch (Acoustic) – Sam Smith

Citeste si: Muzica de relaxare – 15 melodii pentru frica de avion!

Foto: iStockphoto

Daca te-a ajutat, etc. acest articol, da like paginii nostre de Facebook si o sa gasesti acolo si alte articole asemanatoare!