Cat de des te intorci la muzica pentru a te simti mai bine? Pentru majoritatea dintre noi, raspunsul este "de multe ori." Iar acest efect benefic al muzicii a fost dovedit si de o cercetare realizata la Universitatea din Missouri.

Faptul ca muzica te poate face mai fericita nu este un mit, iar noi am descoperit pe popsugar.com un playlist care-ti va alunga orice gand negru!

Te simti trista sau furioasa? Conform studiului de la Universitatea din Missouri atunci cand asculti un cantec optimist starea ta de spirit se poate imbunatati. Dar acest lucru functioneaza doar daca esti constienta de faptul ca asculti muzica pentru a te simti mai bine. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca persoanele care cauta in mod activ fericirea prin muzica si alte tehnici, isi pot imbunatati ulterior si sanatatea, dar si relatia sentimentala.

Cercetatorii cred ca rezultatele studiului s-ar putea dovedi, de asemenea, utile in imbunatatirea tratamentului si ingrijirii mai multor probleme, cum ar fi nivelul de stres resimtit de femeile gravide sau de copii cu boli cronice care au nevoie de un impuls de fericire.

Friedrich Nietzsche a remarcat odata, “Fara muzica, viata ar fi o greseala.” Poate ca acesta este si motivul care l-a determinat pe Daniel J. Levitin sa afirme in cartea sa This is Your Brain on Music, cum fiecare cultura umana a inclus muzica intr-o anumita forma.

Daca muzica este un limbaj universal, atunci noi ne-am nascut vorbitori fluenti. Cand auzim o melodie, creierul nostru se activeaza instant, pentru ca muzica se “joaca” cu emotiile noastre. Nu e de mirare ca muzica a fost corelata inca din anii anteriori de personalitati creative.

Muzica este unul dintre cele mai bune tratamente pentru a te simti mai bine. Daca tu sau cineva din cercul tau de prieteni trece printr-o zi proasta, nu ar strica sa apelati la niste muzica pe ritmuri pozitive. Pune CD-ul preferat si canta impreuna cu artistii care-ti plac pentru a-ti face ziua mai frumoasa. Refuza sa fii trista si asculta acest playlist care te va face sa fii mai energica si mai radioasa de la prima pana la ultima piesa!

30 de piese care te fac sa te simti mai bine si-ti fac ziua mai frumoasa

“Best Day of My Life,” American Authors
“Stronger (What Doesn’t Kill You),” Kelly Clarkson
“Let It Go,” Idina Menzel
“Roar,” Katy Perry
“Unwritten,” Natasha Bedingfield
“Happy,” Pharrell Williams
“Who Says,” Selena Gomez & The Scene
“Beautiful,” Christina Aguilera
“Run the World (Girls),” Beyonce
“So What,” Pink
“What Makes You Beautiful,” One Direction
“I Gotta Feeling,” The Black Eyed Peas
“Good Life,” OneRepublic
“New Perspective,” Panic! at the Disco
“Girls Just Want to Have Fun,” Cyndi Lauper
“Scream & Shout,” Will.i.am feat. Britney Spears
“Hakuna Matata,” Nathan Lane, Ernie Sabella, Jason Weaver, and Joseph Williams
“Don’t You Worry Child,” Swedish House Mafia
“Don’t Stop Believin’,” Journey
“Skyscraper,” Demi Lovato
“Beautiful Day,” U2
“Bulletproof,” La Roux
“Born This Way,” Lady Gaga
“The Climb,” Miley Cyrus
“We R Who We R,” Kesha
“Dare You to Move,” Switchfoot
“Float On,” Modest Mouse
“Put Your Records On,” Corinne Bailey Rae
“Gone, Gone, Gone,” Phillip Phillips
“Stronger,” Kanye West
“Just the Way You Are,” Bruno Mars
“Tennis Court,” Lorde

Citeste si: “Un playlist cool iti da energie pentru jogging”!

Foto: iStockphoto