plaja in septembrie cuplu hamac

Poate n-ai apucat sa-ti iei vacanta in cele trei luni de vara sau poate pur si simplu nu te-ai plictisit inca de mare si soare si ai mai vrea inca o “portie”. De aceea ti-am pregatit cateva recomandari de destinatii pentru plaja in septembrie.

Insulele baleare au mai multe destinatii insorite pentru plaja in septembrie

Aceste insule reusesc sa-ti ofere fix elementele-cheie ale unei vacante de vara: plaje cu nisip fin, soare cat cuprinde, ideal pentru plaja in septembrie, si multe restaurante cu preparate pescaresti numai bune de savurat. Iar vremea lor ramane destul de buna chiar si-n octombrie. In Ibiza petrecerile dedicate inchiderii sezonului au loc in septembrie asa ca inca mai poti prinde niste distractie nocturna daca asta e scopul tau.

Mallorca are cate ceva pentru fiecare gen de turist in parte – daca faci parte din grupul celor care prefera resorturile ceva mai aglomerate unde nu te plictisesti niciodata poti opta pentru Magaluf, iar daca adori destinatiile linistite atunci Puerto Soller din partea de nord, e pentru tine. Iar daca ajungi pe acolo, nu uita sa vizitezi capitala Palma si sa bifezi principalele obiective turistice si eventual sa faci si cumparaturi. O alta varianta pentru plaja in septembrie este Menorca, care are plaje sigure, statiuni de familie si un “ritm” ceva mai linistit decat vecinele sale.

Sicilia este mereu o optiune buna pentru plaja in septembrie

Cea mai mare insula din Marea Mediterana este de obicei mai linistita in luna septembrie, asa ca vei avea plajele mai retrase numai pentru tine si vei putea explora satele si orasele fara sa te chinui sa treci prin marea de turisti. Incearca sa ajungi la Muntele Etna daca vrei sa pleci din vacanta cu cateva instantanee memorabile si, daca ajungi prin Palermo, nu rata Palatul Regal. Astampara-ti pofta de mancare cu fructe de mare, dar incearca cu incredere si preparatele to-go pe care le poti lua direct de pe strada de la diversi comercianti.

Si Cipru este o idee inspirata pentru plaja in septembrie

Temperaturile pe insula Afroditei sunt cam de 25 de grade in septembrie si octombrie, deci mult mai blande decat in lunile de foc ale verii, iar plajele sunt mult mai libere. Daca esti in cautarea unor resorturi ceva mai pretentioase mergi in vestul insulei unde gasesti hoteluri cu spa-uri excelente.

Citeste si: “Malta: mai mult decat o simpla vacanta la mare”!

Foto: iStockphoto.com