Cat costa o excursie in Antalya

Daca Turcia se numara printre urmatoarele destinatii de vacanta, cu siguranta te-ai intrebat pana acum cat costa o excursie in Antalya, cea mai mare statiune maritima. Ca sa nu fii luata prin surprindere, este bine sa iti faci din timp o lista cu posibilele cheltuieli pe care le va presupune aceasta vacanta.

Ti-am pregatit mai jos o lista cu informatii care iti vor fi de un real ajutor in planificarea excursiei in Antalya.

Cat costa o excursie in Antalya: bilete de avion si cazare

Bilete de avion

Biletele de avion reprezinta calea catre destinatia dorita: insorita Antalya. Preturile acestora variaza de la o perioada la alta, astfel ca este bine sa iti faci temele din timp ca sa te asiguri ca prinzi o oferta buna. Spre exemplu, in aceasta luna, pretul unui bilet de avion dus-intors, de la Bucuresti in Antalya, porneste de la 158 de euro. Cea mai buna oferta din acest an de pana acum o poti prinde la sfarsitul lui mai – inceputul lui iunie. Pretul unui bilet de avion incepe de la 145 de euro in acea perioada. Totul depinde de ofertele pe care le au companiile aeriene ori agentiile de turism, asa ca este indicat sa te abonezi la mai multe site-uri si sa iti verifici frecvent adresa de mail.

Cazare

Atunci cand te intrebi cat costa o excursie in Antalya, cu siguranta trebuie sa pui deoparte si suma pentru cazare. Spre exemplu, la un hotel de 3 stele, care are plaja in apropiere, vei plati in jur de 700 – 800 Ron pe patru nopti. Daca vrei sa te cazezi la un hotel de 4 sau 5 stele, care este mai aproape de centru vei plati peste 1000 Ron pentru patru nopti. Poti sa prinzi o camera dubla si la pretul de 400 – 500 Ron pe patru nopti in urmatoarea perioada, insa ia in calcul ca este mai departe de centru si poate chiar de plaja. Inainte sa platesti, verifica bine pozitia pe harta si gandeste-te la ce conteaza mai mult pentru tine.

Daca vrei sa achizitionezi un pachet complet, afla ca pretul unui sejur in aceasta statiune incepe de la 400 de euro de persoana, cu durata de 7 nopti, all inclusive. Vestea buna este ca statiunea Antalya are oferte pentru fiecare tip de buget.

Cat costa o excursie in Antalya: alte informatii utile

Atunci cand te gandesti cat costa o excursie in Antalya, ia in considerare si cat vei cheltui pe mancare. Spre exemplu, o masa de doua persoane mediu ca pret, poate ajunge pana la 10 – 15 euro.

Daca vrei sa te rasfeti cu un capuccino, vei plati pentru bautura 1.60 – 2 euro. Pretul unei beri la 0.5 este de aproximativ 2 euro intr-un restaurant, iar la supermarket o poti gasi la pretul de 1.6 euro.

Ca sa iti faci un plan de calatorie bun atunci cand te intrebi cat costa o excursie in Antalya, pune in balata si transportul local. O calatorie costa 0.54 euro, iar taxiul percepe pe km in jur de 0.73 euro. De asemenea, mai poti sa inchiriezi o masina la pretul de 30 de euro pe zi.

Antalya nu este una dintre acele destinatii de vacanta in care sa stai doar la plaja. Statiune ofera o multime de atractii, astfel ca ar trebui sa tii cont si de aceasta informatie atunci cand te intrebi cat costa o excursie in Antalya. Spre exemplu, pretul pentru intrarea in aquarium porneste de la 130 Ron si creste in functie de optiunile pe care le-ai ales.

Daca esti interesata sa faci excursie de o zi in imprejurimi, voteaza pentru cele cu ghid. In functie de zona si de obiectivele turistice prezentate, calatoria incepe de la 200 – 300 Ron pe zi.

Vrei sa te relaxezi intr-o baie turceasca? Pretul unui tratament special porneste de la 34 de dolari pe persoana. In timp ce o plimbare cu ATV-ul pe un traseu ales prin padure costa 35 de dolari.

Citeste si: Cat costa o excursie in Thailanda?

FOTO: Guliver