vacanta

Dupa un an de munca solicitanta, a venit in sfarsit vacanta. Dar cum te poti relaxa daca apartamentul sau casa in care stai a ramas goala pana te intorci?

Daca pleci cateva zile sau chiar doua saptamani de acasa, trebuie sa iei niste masuri pentru a-ti proteja caminul: de bacterii, mirosuri neplacute, ba chiar si de hoti. Nu-ti face griji, majoritatea sunt cat se poate de simpli si nu-ti vor consuma foarte mult timp. Astfel, vei putea pleca in vacanta gata de relaxare!

5 pasi pentru a-ti proteja casa cand pleci in vacanta

1. Inchide conducta principala de apa. Daca opresti accesul la apa din casa ta, atunci previi orice risc de inundatii sau scurgeri. Este o grija in minus pe care sa o ai in varf de munte sau pe plaja, atunci cand stai cu un cocktail in mana.

2. Goleste frigiderul. Elimina orice produs perisabil din frigiderul tau. Incearca sa nu cumperi prea multa mancare cu cateva zile inainte sa pleci in vacanta. Daca ramai cu produse care mai pot fi consumate, le poti dona sau oferi unor persoane defavorizate in loc sa le arunci la cos. De asemenea, poti scoate frigiderul complet din priza.

3. Deconecteaza toate electronicele si electrocasnicele. Nu lasa niciun incarcator, niciun bec aprins, nici macar un toaster bagat in priza. Astfel previi posibile incendii sau scurtcircuite in casa ta, cat esti plecata, dar si economisesti la factura de la lumina.

4. Nu lasa de inteles ca esti plecata. Pentru a tine departe posibilii hoti, poti lua cateva masuri preventive. Roaga un prieten sau un vecin sa-ti ridice corespondenta, poate acelasi pe care l-ai rugat sa-ti ude plantele sau sa dea de mancare pisicii. Cutia ta postala nu trebuie sa fie plina deloc. Poti pune in casa doua sau trei becuri care sa porneasca automat la ore aleatorii, pentru a da senzatia unei case ocupate. Asa nu trebuie sa-ti faci griji ca te vei intoarce din vacanta gasind o casa goala.

5. Lasa un numar de contact unui apropiat. In caz de orice urgenta, este bine ca cei dragi sa stie cum sa dea de tine, chiar daca ramai fara baterie la telefon. Lasa unui vecin numarul de la hotelul in care stai, dar si o cheie de urgenta, in caz ca te inunda cineva de mai sus.

Citeste si: “Bagajul de vacanta. Cum iti aranjezi istet palaria fara sa o strici

Foto: Guliver